Opskrift på svampe- og kartoffelragout med boghvede
Lækker vegetar simreret fyldt med masser af gode smage.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Plantemad“. Den er skrevet af Mia Gardum, der siger følgende omkring opskriften:
“Denne ragout er en rigtig hjertevarmer. Dens mange krydderier giver masser af smag og varme, og svampene sikrer en dyb umamismag, som kan omvende selv den største kødelsker. Jeg serverer den med kogt boghvede, som er en god erstatning til ris. Boghveden har en dyb og lidt nøddeagtig smag, som går utroligt godt til både svampene og grønkålen i denne ragout. Du kan også bruge brune ris, jasminris eller quinoa, hvis du ikke har boghvede i skabet.”

Svampe- og kartoffelragout med boghvede
Ingredienser
- 500 gram Champignon
- 4 stk. Kartofler Mellemstore
- 200 gram Grønkål
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Spidskommen
- 2 tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Chili Stødt
- 0.5 tsk. Røget paprika
- 1 tsk. Salt
- 2 can Flåede tomater
- 3 spsk. Tomatpure
- 3 deciliter Vand
- 4 deciliter Boghvedekerner
- 7 deciliter Vand Til kogningen
- Persille Til toppen
Sådan gør du
- Snit champignoner og kartofler i mundrette bidder. Skyl grønkålen, fjern stokkene, og riv den derefter i mindre stykker. Knus hvidløget. Varm olivenolien i en stor gryde, tilsæt hvidløg og krydderier, og svits i 5 minutter. Tilsæt herefter de resterende ingredienser, kog retten op og skru derefter ned til svag til middel varme. Lad ragouten simre i 40 minutter. Imens retten simrer, tilberedes boghveden. Jeg foretrækker at riste den ved høj varme i omkring fem minutter i gryden, inden vandet tilsættes til kogningen – det får boghvedens nøddeagtige smag til at træde ekstra frem! Herefter koges den i 7-10 minutter, til vandet er absorberet. Lad derefter boghveden trække i 5 minutter. Server slutteligt ragouten over boghveden og top med grofthakket persille.