ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Snack med jomfruhummerhaler og parmesanskum

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 19. marts 2023
Vi præsenterer denne snack bestående af friturestegte cannoli (pastadej) med parmesanskum, kogt jomfruhummerhale og små basilikumblade.
Snack med jomfruhummerhaler og parmesanskum1

I dag vil vi dele en opskrift på en lækker ret, som vil tage dine smagsløg med storm. Vi præsenterer denne snack bestående af friturestegte cannoli (pastadej) med parmesanskum, kogt jomfruhummerhale og små basilikumblade.

Dette er en ret, som kombinerer forskellige smagsoplevelser og teksturer for at skabe en unik og velsmagende oplevelse. Med vores trin-for-trin guide vil du kunne lave denne lækre ret hjemme i dit eget køkken og imponere dine gæster med din madlavningsevner. Så lad os komme i gang og se, hvordan man laver denne velsmagende ret!

Selvom denne ret kræver en del teknik og præcision, så er det vigtigt at huske, at det altid er muligt at improvisere og tilpasse opskriften til dine egne præferencer og evner i køkkenet. Hvis du synes, at friturestegning af pastadej virker for kompliceret, kan du erstatte det med chips eller blinis. På samme måde kan du erstatte parmesanskummet med en hjemmerørt mayonnaise tilsat lidt friskrevet parmesan, hvis du foretrækker dette.

Det er vigtigt at eksperimentere og prøve sig frem, så du kan finde den version af retten, som passer bedst til dig og dine gæster. Så selvom denne opskrift måske kan virke udfordrende, så skal du ikke være bange for at tilpasse den til dine egne præferencer og evner i køkkenet. Med lidt kreativitet og mod kan du opnå lige så lækre resultater, som med den originale opskrift.


Snack med jomfruhummerhaler og parmesanskum1

Snack med jomfruhummerhaler og parmesanskum

Vi præsenterer denne snack bestående af friturestegte cannoli (pastadej) med parmesanskum, kogt jomfruhummerhale og små basilikumblade.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Forret, Snack
Køkken: Italiensk, Molekylær gastronomi
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Køletid: 6 timer
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

Friturestegt Cannoli (pastadej)

  • 200 gram Tipo 00 mel
  • 2 gram Salt
  • 40 gram Parmesan revet
  • 1 stk. Æg stort og pisket
  • 50 mililiter Hvidvin tør
  • 20 gram Olivenolie

Parmesanskum (espuma)

  • 360 milliliter Mælk
  • 120 milliliter Fløde
  • 1 gram Salt
  • 1 gram Peber
  • 200 gram Parmesan friskrevet

Kogt jomfruhummerhaler

  • 400 gram Jomfruhummerhaler uden hoved
  • 2 liter Vand
  • 2 spsk. Eddike
  • 15 gram Salt

Topping

  • 1 håndfuld Basilikumblade

Sådan gør du

Friturestegt Cannoli (pastadej)

  • Sigt melet og saltet ned i en skål.
  • Riv parmesanen ned i skålen.
  • Lav en fordybning i midten af blandingen og tilsæt olivenolie, æg og vin.
  • Bring blandingen sammen med en gaffel og ælt derefter dejen med hænderne, indtil den er glat.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet i to timer.
  • Kom mel på bordet og på dejen.
  • Brug en pastamaskine eller en kagerulle til at rulle dejen ud, indtil den er så tynd som muligt – ca. 1,5 mm.
  • Udstik dejen i cirka 5,5 cm runde cirkler, det kan være med et glas eller en udstikker.
  • Placer dem på bagepapir/madpapir indtil de skal tilberedes.
  • Varm olien op til 180 grader i din (friture) gryde.
  • Kom 3-5 stykker dej i olien ad gangen (ikke flere, det sænker oliens temperatur for meget).
  • De popper op med det samme og de skal blot vendes med en hulske, så de får cirka 30-45 sekunder på hver side.
  • Tag dem op og placer på fedtsugende papir og krydr med salt på toppen. De er super sprøde og skal serveres relativt hurtigt.
  • Fortsæt med det resterende pastadej.

Parmesanskum (espuma)

  • Varm mælken og fløden op i en gryde, men lad det ikke koge.
  • Riv parmesanosten løbende ned i gryden.
  • Tilsæt parmesanosten i små portioner, og rør rundt indtil osten er smeltet og blandingen er blevet jævn.
  • Lad det simre under jævnlig omrøring i cirka 20 minutter
  • Kom salt og peber i og tilsæt evt. mere efter smag.
  • Si blandingen gennem en finmasket si ned i sifonflasken. Der er for at sikre at klumperne ikke kommer med – vær ikke urolig for at du mister parmesansmagen, mælken har suget smagen til sig.
  • Sæt blandingen på køl i minimum 6 timer før den skal serveres.
  • Tilsæt 2 patroner i sifonflasken efter hinanden og ryst flasken kraftigt i 30 sekunder.
  • Skummet er nu klar til brug.

Kogte jomfruhummerhaler

  • Hvis du har hoveder på, så knæk dem af og put dem i en pose og på frost. De kan bruges til at lave en lækker hummerbisque med.
  • Knæk derefter den midterste hale af og træk forsigtigt tarmen med ud. Det er nemmest at gøre på friske hummere, men det kan lade sig gøre selvom de har været frosset.
  • Fyld en stor gryde med vand og tilsæt eddike. Bring vandet i kog og tilsæt salt.
  • Tilsæt jomfruhummerhalerne til gryden og lad dem koge i 1 minut.
  • Tag gryden af varmen og hæld jomfruhummerhalerne i en sigte. Skyl dem med koldt vand i et par minutter, så de køler af. Det er endnu lettere hvis du fylder en skål med isterninger og vand – så kan du også stoppe kogningen ved at komme halerne ned i den.
  • Pil forsigtigt skallerne af jomfruhummerhalerne: Start med at give hummerne et let tryk øverst, så skallen knækker. Derefter skal du knække skallen forsigtigt i den modsatte retning og fjerne det øverste stykke af skallen. Tryk derefter nedad nederst ved halen, så kødet i hummeren presses opad.
  • De er nu klar til servering.

Anretning

  • Ryst sifonen kraftigt og kom skum ovenpå de sprøde pastachips.
  • Kom en jomfruhummerhale ovenpå skummet.
  • Kom et basilikumblad eller 2 små på toppen og server straks.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv – de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.