ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pommes Souffle (kartoffelpuder)

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 22. juni 2022
Hvis du er på udkig efter en anderledes måde at få en kartoffelsnack eller en aperitif, så læs med her.
Pommes Souffle

Hvis du er på udkig efter en lækker og anderledes måde at servere en kartoffel som en aperitif, så kig med her.

Kartoflen souffleer/puffer op og minder lidt om 2 kartoffelchips der er klistret sammen. De er svære at lave og lav gerne en stor portion, da bestemt ikke alle arter sig som man vil have.

Server dem f.eks. sammen med en mayonnaise eller anden god dip.

Det her er min udgave af en Pommes Souffle. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke ved om den korrekte Pommes Souffle er en pommes frites der er tynd, flad og puffet op eller den har den form som jeg har valgt her.


Pommes Souffle

Pommes Souffle (kartoffelpuder)

Hvis du er på udkig efter en anderledes måde at få en kartoffelsnack eller en aperitif, så læs med her.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret, Snack
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 days
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Grej

  • Mandolinjern kan erstattes af en god kniv
  • Frituregryde kan erstattes af en gryde/pande med olie

Ingredienser

  • 2 stk. Bagekartofler
  • 1 stk. Æggehvide cirka
  • 2 spsk. Kartoffelmel cirka

Sådan gør du

  • Skær bagekartofler helt tynde, på et mandolinjern. Så tyndt at man kan læse avisen igennem.
  • Dup kartoffelskiverne på et rent viskestykke.
  • Pensl den ene side hver kartoffelside med æggehvider og drys halvdelen af kartoflerne med kartoffelmel (brug en fin sigte).
  • Læg den anden penslet kartoffelskive ovenpå, med den penslede side ned mod kartoffelmelet.
  • Tryk dem sammen. Og udstik kartoflerne med en udstikker, så de bliver runde.
  • Sørg for at olien i din frituregryde (eller pande/gryde) er 170 grader.
  • Kom et par stykker i ad gangen (ikke for mange, da det vil sænke oliens temperatur for meget) og efter lidt tid begynder de med at sufflere op.
  • De skal have et par minutter, til de har taget farve.
  • Tag dem op og placer dem på fedtsugende papir.
  • Kom lidt salt på og server straks.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.