Go Back
+ servings
Pommes Souffle
Servings: 4 personer

Pommes Souffle (kartoffelpuder)

Hvis du er på udkig efter en anderledes måde at få en kartoffelsnack eller en aperitif, så læs med her.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Forret, Snack
Køkken: Fransk
Keyword: Forret, friture, Kartoffel, Kartofler, Snack, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 dage

Grej

[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 2 stk. Bagekartofler
  • 1 stk. Æggehvide cirka
  • 2 spsk. Kartoffelmel cirka
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Skær bagekartofler helt tynde, på et mandolinjern. Så tyndt at man kan læse avisen igennem.
  • Dup kartoffelskiverne på et rent viskestykke.
  • Pensl den ene side hver kartoffelside med æggehvider og drys halvdelen af kartoflerne med kartoffelmel (brug en fin sigte).
  • Læg den anden penslet kartoffelskive ovenpå, med den penslede side ned mod kartoffelmelet.
  • Tryk dem sammen. Og udstik kartoflerne med en udstikker, så de bliver runde.
  • Sørg for at olien i din frituregryde (eller pande/gryde) er 170 grader.
  • Kom et par stykker i ad gangen (ikke for mange, da det vil sænke oliens temperatur for meget) og efter lidt tid begynder de med at sufflere op.
  • De skal have et par minutter, til de har taget farve.
  • Tag dem op og placer dem på fedtsugende papir.
  • Kom lidt salt på og server straks.