Opskrift på mørbradgryde med soltørrede tomater og rød peberfrugt i tomatflødesovs
Åh efterår – og snart vinter lige om hjørnet. De grå, lidt kølige dage indbyder til rigtig hyggemad i form at gryderetter, supper mv. I denne opskrift får I således en elsket klassiker; mørbradgryden med tomat/paprikaflødesovs og bacon på toppen, men liiige tilføjet lidt ekstra i form af soltørrede tomater og peberfrugt – begge dele noget jeg bare synes tilføjer endnu mere smag og lækkkerhed til retten.
Sovsen er lavet på tomater og fløde og smag til med paprika.. på toppen sprød bacon, som lige giver prikken over i’et.
Servér mørbradgryden med ris eller kartoffelmos og du har en rigtig nem og dejlig ret til en gråvejrsdag.
Mørbradgryde med soltørrede tomater og rød peberfrugt i tomatflødesovs
Ingredienser
- 1 stk. Svinemørbrad 5-600g
- 200 gram Bacon i tern
- 2 stk. Løg små løg el. 1 stort
- 2 fed Hvidløg
- 250 gram Champignon
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 2 deciliter Soltørrede tomater
- 1 spsk. Paprika
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1 dåse Hakket Tomater
- 1 dåse Tomatpure 140g
- 3 deciliter fløde
- 2 deciliter Grøntsagsbouillon
- 200 gram Cocktailpølser
Desuden
- Ris eller kartoffelmos som tilbehør
- Persille Hakket – til pynt
Sådan gør du
- Fjern sener fra mørbraden og skær den i skiver af ca. 1,5 cm tykkelse. Brun dem i en dyb pande i lidt smør. Tag af varmen.
- Sprødsteg bacon på panden og læg dem derefter til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Hak løg og hvidløg fint og skær champignon i skiver – svits alle 3 dele på panden 3-4 min.
- Skær peberfrugt og soltørrede tomater i små tern og tilføj til panden, svits med 2 minutters tid.
- Tilføj paprika, salt, peber, hakkede tomater, tomatpuré, fløde og grøntsagsbouillon til panden, rør alt godt sammen.
- Put mørbradbøfferne tilbage på panden og tilføj også cocktailpølser. Lad det hele simre 15-20 min.
- Smag til og server med fx ris og top med lidt persille