
Opskrift på linsesalat med bønner, ærter, makrel og feta
En fyldig, mættende og virkelig smagfuld salat med ærter, edamamebønner, linser, makrel og feta – alt sammen suppleret af en mild og dejlig sennepsvinaigrette.
Amen, den er virkelig god denne her! Frisk, sprød, knasende og blød på samme tid og fyldt med ingredienser der bar klæder hinanden.
Linser og bønner tilføjer masser af fylde, den fede fisk går perfekt i spænd med den friske salat og fetaen sørger for salt og cremet lækkerhed.
Vinaigretten er på én gang sød og let syrlig og binder salaten sammen på fineste vis med et strejf af sennep, der lige giver lidt kant.
Linserne her er taget direkte fra dåse, kogte og klar til brug, og så er der altså vidunderskøn salat klar på 10 minutters tid.
Du kan selvfølgelig også koge dine egne linser, så indberegn blot 15 minutters kogetid i tilberedningen af salaten.

Linsesalat med bønner, ærter, makrel og feta
Ingredienser
- 50 gram Salat blandet, jeg køber gerne en blandet pose, klar til brug
- 100 gram Ærter evt. fra frost
- 200 gram Edamamebønner uden bælg, fra frost
- 150 gram Linser kogte belugalinser/sorte linser
- 100 gram Makrel varmrøget med peber
- 2 deciliter Feta
- 2 spsk. Sesamfrø sorte
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Honning flyndende
- 1 tsk. Dijonsennep
Sådan gør du
- Blancher ærter og edamebønner 3 min i kogende vand, tag af varmen og dryp af.
- Rør alle ingredienser til vinaigrette sammen og vend den sammen med linser, ærter og edamebønner.
- Anret salaten på et fad eller 2 tallerkener og fordel bønne/ærte/linse blandingen ovenpå.
- Fjern skind fra makrel, del i mindre stykket og fordel på tallerknerne.
- Top med smuldret feta og sesamfrø – servér
Noter
