Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Huevos Rancheros (vegetarisk åben taco)

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

7. juni 2024
Lækker opskrift på Huevos Rancheros (vegetarisk åben taco). Perfekt til morgenmad, frokost eller aftensmad med spicy salsa, refried beans, avocado og pocheret æg. Læs opskriften her!
Huevos Rancheros (vegetarisk åben taco)

Opskrift på huevos rancheros (vegetarisk åben taco)

Huevos Rancheros er en klassisk mexicansk morgenmad, der også passer perfekt til frokost eller aftensmad i vores kultur. Denne ret kombinerer en række smagfulde ingredienser på en tortilla, herunder en spicy salsa, refried beans eller pintobønner, skiveskåret avocado og et perfekt pocheret æg. Det er en farverig og nærende ret, der er både mættende og fuld af smag. Huevos Rancheros er nem at tilberede og bringer autentisk mexicansk smag direkte til dit bord. Prøv denne opskrift for at nyde en lækker vegetarisk åben taco, der helt sikkert vil imponere.


Huevos Rancheros (vegetarisk åben taco)
Servings: 4 personer

Huevos Rancheros (vegetarisk åben taco)

Lækker opskrift på Huevos Rancheros (vegetarisk åben taco). Perfekt til morgenmad, frokost eller aftensmad med spicy salsa, refried beans, avocado og pocheret æg. Læs opskriften her!
Author: Køkkenkemisten
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 28 minutter

Ingredients

Salsa:

  • 2 stk. Rødløg groftskåret
  • 2 fed Hvidløg grofthakket
  • 1 stk. Rød peberfrugt skåret i store tern
  • 1 stk. Chili rød – skåret i grove skiver
  • 2 tsk. Spidskommen stødt
  • 1 tsk. Stødt koriander
  • 1 tsk. Røget paprika
  • 2 dåse Hakket Tomater evt. fra dåse
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt

Grøntsager:

  • 1 stk. Squash lille – groftrevet
  • 200 gram Bønner sorte bønner eller refried beans
  • Peber Sort – friskkværnet

Tilbehør:

  • 8 stk. Tortillas pandekager
  • 2 stk. Avocado skåret i skiver
  • 1 håndfuld Krydderurter frisk koriander eller bredbladet persille
  • 2 stk. Lime i både
  • 1 deciliter Creme Fraiche 18 %
  • 100 gram cheddarost friskrevet
  • 4 stk. Æg slås ud og pocheres i 4 minutter

Instructions

Salsa:

  • Rist spidskommen, koriander og røget paprika af på en tør pande, og stød dem derefter i en morter, indtil de dufter.
  • Varm olien på panden og steg løg, hvidløg, chili og rød peber ved kraftig varme, indtil de tager farve.
  • Tilsæt hakkede tomater og steg dem med, indtil de væsker.
  • Kom det hele i en blender og blend til en spicy salsa.

Grøntsager:

  • Kom sorte, kogte bønner og squash i en gryde og lad det simre med lidt vand under låg i 20 minutter.
  • Smag til med salt, peber og chili.

Pocherede æg:

  • Slå æggene ud og pochér dem forsigtigt i 4 minutter, indtil hviden er stiv og blommen stadig er flydende. Tag dem op med en hulske.

Anretning:

  • Anret på en tallerken med en tortilla i bunden.
  • Tilføj bønner og squash, derefter lunet salsa og lime.
  • Lav et hul i midten til det pocherede æg og læg skiveskåret avocado i kanten.
  • Drys lidt revet ost over og server med koriander. Server tortillapandekager sammen med lime, chili og cremefraiche som tilbehør.