Opskrift på hjemmelavet forårsruller
Dejlige og lækre forårsruller er oftest noget man får på en asiatisk restaurant og et alternativ er dem fra fryseren i supermarkedet. Det er faktisk ikke så svært at lave dem selv. Vi er ikke verdensmestre hjemme hos os til at tænke i det asiastiske køkken, men det er fantastisk til at bruge rester til. F.eks. så er julens rester (f.eks. andesteg eller flæskesteg) perfekt til at krydre med asiatiske saucer.
Vi laver typisk også en stor portion af andeconfit i sous vide, som vi fryser ned. Den her opskrift er med 2 konfiterede andelår fra denne confit de canard opskrift. De er ret salte, så vi anbefaler at du bruger minimum x2 (eller x3) på soyamængden her i opskriften hvis du bruger andet kød til retten.

Hjemmelavet forårsruller
Ingredienser
- 2 stk. Confiteret andelår Cirka 250-300 gram. Erstat det evt, af rester fra stege/større udskæringer fra gris, and eller lam
- 2 spsk. Hoisinsauce
- 1 tsk. Soya
- 1 tsk. Østers sauce
- 1 spsk. Sesamfrø
- 2 spsk. Sød chilisauce
- 1 tsk. Sesamolie
- 0.5 stk. Limesaft Saften fra 1/2 lime
- 3 stk. Gulerødder
- 100 gram Rødkål
- 0.5 stk. Forårsløg
- 50 gram Glasnudler
- Forårsrulledej Spring Roll paste. Købt på frost i en lokal asiatisk supermarked
- 1 stk. Æg Pisket sammen. Bruges til at "lime" forårsrullen med
Sådan gør du
Kød
- Da kødet var tilberedt, blev det bare trevlet og lagt i en skål. Herefter blev halvdelen af limesaften (1/4 lime), soya, hoisinsauce, østersauce, sesamolie, sesamfrø og sød chilisauce tilsat. Smag til, jeg brugte noget mere sød chilisauce og hoisinsauce end jeg havde regnet med.
Glasnudler
- Kog dem efter pakkens anvisninger. Vores skulle koge i 2 minutter. Skyl dem i kold vand bagefter, så de ikke klistrer sammen.
Grønsager
- Det er lidt en smagssag, hvor meget sprødhed og hvor tynde/små stykker man ønsker sit grønt i. Vi udskærer typisk gulerødder med vores y-skræller, så de bliver fine og tynde. Rødkålen og forårsløg hakkes groft og det hele samles i en skål. Hæld resten af limesaften udover og lad det trække 5 minutter.
Forårsruller
- Læg en forårrulleplade på bordet med en spids imod dig selv. Placer lidt glasnudler, kød og grønsager i midten og fold spidsen (der vender imod dig selv) ind i midten og stram den så godt som du kan. Fold sidestykkerne ind, så de krydser over hinanden og rul den stramt væk fra dig. Før du ruller det sidste stykke sammen, pensle lige spidserne/kanterne i æg og rul stramt til. Fortsæt og gør det samme med de resterende ruller.
Frituresteg dem i 5 minutter ved 180 grader. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og de er klar til servering. Spis dem f.eks. med soyasauce og sød chilisauce.