Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grøn biksemad med grøntsager og rodfrugter

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

29. november 2022
Hvad siger du til en herlig grøn omgang biksemad? Altså uden kød, men til gengæld med massevis af skønne rodfrugter og grøntsager. Den smager absolut forrygende og kan varieres i de uendelige alt efter hvad du har på lager.
Grøn biksemad med grøntsager og rodfrugter

Opskrift på grøn biksemad med grøntsager og rodfrugter

Hvad siger du til en herlig grøn omgang biksemad? Altså uden kød, men til gengæld med massevis af skønne rodfrugter og grøntsager. Den smager absolut forrygende og kan varieres i de uendelige alt efter hvad du har på lager.

Denne her farvestrålende omgang biks er med kartofler, gulerødder, gule rødbeder, pastinak, peberfrugt, squash og grønkål – alt sammen sauteret, krydret godt og serveret med smilende spejlæg. Et absolut herligt og smagfuldt mix, der kan nydes lige som det er sammen med spejlæg og brød eller serveres som tilbehør til en god dunse, bøf eller lignende.

Nem og hurtig at lave og genial på kødfrie dage!


Grøn biksemad med grøntsager og rodfrugter
Antal: 4 personer

Grøn biksemad med grøntsager og rodfrugter

Hvad siger du til en herlig grøn omgang biksemad? Altså uden kød, men til gengæld med massevis af skønne rodfrugter og grøntsager. Den smager absolut forrygende og kan varieres i de uendelige alt efter hvad du har på lager.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 33 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 stk. Kartofler
  • 3 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Rødbede gule
  • 2 stk. Pastinak
  • 1 stk. Peberfrugt
  • 1 stk. Squash
  • 50 gram Grønkål frisk
  • Smør til stegning
  • Salt og Peber

Desuden

  • 4 stk. Æg spejlæg
  • 4 skiver Brød

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Kartofler, gulerødder, rødbeder og pastinakker skrælles skæres i små tern. Skær også peberfrugt og squash i tern og hak grønkålen.
  • Varm smør op på en pande og tilsæt først løg og hvidløg og svits til løgene blir bløde. 
  •  Tilsæt så alle rodfrugterne, sauter 10 minutters tid, til de er møre, men med bid. 
  • Tilsæt peberfrugt, squash og grønkål og sauter yderligere 5-10 min, til alt har den konsistens du ønsker.
  • Krydr med salt og peber og servér med spejlæg og brød.