x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grillet squash

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 7. august 2019

Grillet squash, courgette, zucchini… Ja, kært barn har mange navne. Og squash er altså bare en fantastisk skøn grøntsag! Eller, det passer så ikke – at det er en grøntsag. Squashen er reelt set en frugt, ja faktisk et bær, og ikke nok med det, den er ligefrem et umodent bær!

Sæsonen for de lækre, danske squash løber fra juli til september, så det er bare med at nyde godt af de dejlige økologiske squash, mens tid er.

Squashen er i familie med både græskar, melon og agurk, og den ligner måske lidt en meget stor agurk i udseende, men derudover er de to vidt forskellige. Agurken har et saftigt og let syrligt indre, hvorimod squashen er noget mere mild i sin smag, og næsten vigtigst af alt, er den fast i kødet hele vejen igennem, hvilket jo gør den supervelegnet til grill!

Nogle påstår, at den er lidt kedelig, når den er rå, muligvis fordi den ikke har meget smag, men den har ikke desto mindre en god fast konsistens, der er fremragende til at give lidt bid og fylde i eksempelvis salater.

– og så kan den jo tusindvis af andre ting også! Den kan for eksempel fyldes med en lækker kødsovs, som der er gjort her, den kan gøre forskelligt bagværk mere saftigt, for eksempel i kage, og den kan give ekstra fylde og mæthed i vegetariske retter, som i denne Chili sin carne. Den kan sågar bruges i en skøn æble-squash marmelade. Derudover kan squash helt erstatte både spaghetti og lasagneplader eller blot supplere pastaen i helt traditionelle pastaretter, hvor man gerne vil tilføje lidt flere vitaminer.

Mulighederne er mange, så der er rigeligt at give sig i kast med.

– men tilbage til den grillede squash, der jo var på menuen forleden 🙂


Grillet squash

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 1 Courgetter
  • Olie smagsneutral - til pensling
  • Salt gerne flagesalt - til smag
  • Peber fra kværn - til smag

Sådan gør du

    1. Start med at skylle squashen.
    2. Find et skærebræt og en grøntsagskniv.
    3. Skær enderne af squashen.
    4. Skær herefter squashen ud i skiver på 1 centimeters tykkelse.
    5. Pensl skiverne på begge sider med lidt olie.
    6. Kom dem på grillen og lad dem grille i 10 minutter - først 5 minutter på den ene side, så 5 minutter på den anden side.
    7. Læg den grillet squash over på en tallerken og krydr med salt (meget gerne flagesalt) og friskkværnet peber.
    8. Servér.
    Grillet squash

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.