Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grillet Citronkage

Pia KromannPia Kromann
  

Mit univers afspejler min kærlighed til udekøkkenet og ekspertise, især i at grille alt fra kød, grøntsager, hele retter, til kage og brød.

19. marts 2024
En smuk og lækker dessertkage, hvor du først bager bunden på grillen og så er det en frisk og sød mousse på toppen. Pynt kagen med påskeæg og macarons.
Grillet Citronkage

Opskrift på grillet citronkage

Giv dit påskebord et strejf af forårets fortryllende magi med denne imponerende Grillet Citronkage.

Denne dessertkage kombinerer det bedste af to verdener: en lækker, grillet kiksebund, der får en helt unik røget nuance fra grillen, toppet med en let og luftig citron og ostecreme. Pyntet med farvestrålende påskeæg og spiselige blomster, er denne kage ikke blot en fryd for ganen, men også et ægte blikfang.

Hver bid bringer en frisk og sød smag, der er perfekt afbalanceret af den crunchy bund, hvilket gør den til den ideelle afslutning på enhver forårsmiddag. Følg denne opskrift for at skabe en uforglemmelig dessert, der vil glæde dine gæster og tilføje et særligt præg til din påskefejring.


Grillet Citronkage
Antal: 10 personer

Grillet Citronkage

En smuk og lækker dessertkage, hvor du først bager bunden på grillen og så er det en frisk og sød mousse på toppen. Pynt kagen med påskeæg og macarons.
Forfatter: Pia Kromann
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Grej

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 gram Havrekiks
  • 50 gram Mandler
  • 50 gram Mørk chokolade hakket
  • 75 gram Marcipan i tern
  • 1 stk. Citron kun skallen
  • 125 gram Smør

Citron og ostecreme

  • 250 gram Flødeost
  • 4 deciliter Piskefløde
  • ½ deciliter Citronsaft
  • 150 gram Flormelis
  • 1 stk. Vaniljestang kornene derfra
  • 4 ½ stk. Husblasblade
  • 2 tsk gul frugtfarve

Pynt

  • Påskeæg
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

  • Udblød husblasen i 1 liter koldt vand.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og mandler.
  • Bland kiks og mandelmassen med revet citronskal, marcipan og chokoladestykker.
  • Beklæd springformene med bagepapir.
  • Indstil og forvarm grillen til 185° grader.
  • Bag bunden i ca. 25 min. Tag den af grillen og ud af formen i bagepapiret og afkøl den.
  • Udblød husblasen i 1 liter koldt vand.
  • Rør flødeosten med florsukker, vaniljekorn og citronsaft og tilsæt gul frugtfarve.
  • Pisk 3 dl fløde til let skum, den sidste 1 dl skal i en gryde og varmes op.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt husblas, så det opløses og smelter.
  • Bland fløden med ostecremen og bland 1 skefuld op i fløden med husblassen.
  • Tag husblas blanding op i resten af fløde og ostecremen og vend det forsigtigt rundt.
  • Beklæd bunden af formen med bagepapir og sæt ringen på. Sæt kageplast rund langs kanten.
  • Læg kagebunden nederst i formen og hæld ostecremen over. Sæt kagen på køl, og lad den sætte sig.
  • Pynt med forskellige farvet påskeæg og spiselige blomster.