Opskrift på glutenfri spinattærte med laks
En lækker madtærte går man aldrig fejl af, og klassikeren med laks og spinat er evigt populær! Det er der ikke noget at sige til, for få ting passer så godt sammen som den fede fisk og den grønne grøntsag, og kombinationen bruges da også i utallige retter.
Selve tærtebunden er glutenfri og kan naturligvis anvendes i enhver anden madtærte. Den er god, da den ikke bliver til smulder, som det ellers kan være tilfældet med tærtedeje af glutenfri meltyper.
Glutenfri spinattærte med laks
Ingredienser
- 1 deciliter Majsmel
- 1 centiliter Mandelmel
- 2 deciliter Pofiber fås i helsekosten og i nogle større supermarkeder
- 80 clove Smør koldt, skåret i mindre stykker
- 1 tsk. Xanthan Gum fås i helsekosten
- 0.5 tsk. Salt
- 2 stk. Laksefilet
- 4 stk. Æg
- 2 deciliter Mælk eller fløde, evt. en blanding
- 150 gram Spinat fra frost
- Muskatnød revet
- 100 gram Revet ost
- Krydderier salt og peber
Sådan gør du
Tærtebund:
Bland majsmel, mandelmel, pofiber, xanthan gum og salt sammen i en skål. Kom smørret i blandingen og arbejd det ind i dejen, indtil den er som en fast kugle. Smør et tærtefad godt med smør og tryk dejen ud i fadet med hænderne. Masser dejen godt op ad fadets kanter. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile i køleskabet i cirka en time. Forbag tærtebunden i 10-15 min ved 180 grader varmluft.Fyld:
Kom æg og mælk/fløde i en skål og pisk blandingen sammen. Smag den til med lidt salt og peber. Hæld blandingen over den forbagte tærtebund. Optø spinaten i en gryde ved svag varme, til den småkoger. Smag spinaten til med muskatnød, salt og peber. Skær laksefileterne i terninger. Fordel spinat og laks på tærten og drys overfladen med revet ost. Bag tærten i cirka 25 minutter eller til æggemassen er stivnet, og tærten er flot gylden. Server med en god salat.