ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Friturestegt Burger uden brød

PER ASMUSSEN | 18. marts 2023
Så hvis du også tør prøve noget nyt og anderledes i køkkenet, så er friturestegt burger uden brød et godt sted at starte! Vi lover dig at det her en meget kalorierig snack.
Friturestegt burger uden brød1

Opskriften på friturestegt burger uden brød kan faktisk betegnes som en skør ide, der endte med at være en succes. Det var en idé, der først opstod i forbindelse med at vi skulle lave 4 videoer til vores YouTube tema om Friture. Der var en del diskussion om, hvorvidt det ville ende med at blive en genial eller ganske enkelt en dårlig idé at friturestege en burger fyldt med syltede jalapenos og cheddarost og pakket ind i bacon.

Efter flere forsøg lykkedes det dog at ramme den perfekte balance mellem sprødhed og smag, og opskriften viste sig at være en stor succes blandt vennerne. Selvom det var svært at vurdere, om idéen var galt eller genialt i starten, viste det sig altså at være en genial måde at lave en lækker og anderledes snack på.

Så hvis du også tør prøve noget nyt og anderledes i køkkenet, så er friturestegt burger uden brød et godt sted at starte! Vi lover dig at det her en meget kalorierig snack.


Friturestegt burger uden brød1

Friturestegt Burger uden brød

Så hvis du også tør prøve noget nyt og anderledes i køkkenet, så er friturestegt burger uden brød et godt sted at starte! Vi lover dig at det her en meget kalorierig snack.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 400 gram Hakket oksekød
  • 2 pakke Bacon i skiver
  • 1 pakke Cheddar ost
  • 1 pakke Jalapenos syltede
  • Salt og peber
  • 50 gram Smør til stegningen

Panering

  • 50 gram Mel cirka
  • 2 stk. Æg sammenpisket
  • 50 gram Panko cirka

Derudover

  • 1 liter Olie neutral, til friturestegningen

Sådan gør du

  • Del dit hakket oksekød i 2 klumper.
  • Form dem som bøffer.
  • Krydr med salt og peber på begge sider.
  • Brug et skærebræt til at placere din bacon på. Lav enten et flettet mønster eller placer dem blot ved siden af hinanden.
  • Udstik et hul i midten af din hakkebøf, det kan være med et shotglas eller andet der er cirka 2-4 cm tykt. Fyld hullet med ost og syltede jalapenos. Om du bruger revet cheddar eller skiver, det gør ikke det store. Bruger du skiver, så udstik dem på samme måde som bøffen. Placer skiftevis ost og jalapenos.
  • Sæt bøffen oven på baconen og pak baconen rundt om.
  • Kom bøffen på en pande ved høj varme (cirka 11 ud af 14 på vores komfur) og steg den i cirka 2 minutter på hver side i rigeligt smør.

Panering

  • Kom mel, rasp og æg i hver deres tallerken. Sørg for at piske ægget godt igennem.
  • Kom bøfferne først i melet, herefter æggemassen og til sidst i raspblandingen.
  • Kom dem i 180 grader varmt neutral olie (enten i en gryde eller frituregryde) og tilbered dem i cirka 8-10 minutter – det er lidt afhængig af hvor tyk dine bøffer er.
  • Krydr med salt på toppen og server dem f.eks. i bagepapir eller andet, så du kan holde på dem og spise dem som en snack.
  • Velbekomme.

Noter

Friturestegt Burger uden brød

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.