
Opskrift på finskbrød
En klassisk småkage, som er populær i julen og de fleste kender den som noget deres bedstemødre har bagt.
Vi har opskriften fra bogen “Småkager“, hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:
“Det er en kunst at få så meget sukker og så mange hakkede mandler som muligt til at hænge fast på finskbrødene, men med 50 stk. skal du nok lære det hen ad vejen. Det er nemlig det bedste med super meget knas.”

Finskbrød
Ingredients
- 200 gram Smør
- 250 gram Hvedemel
- 50 gram Sukker
- 1 knivspids Salt
Topping
- 1 stk. Æg
- 1 spsk. Vand koldt
- 50 gram Mandler hakkede
- 50 gram Perlesukker
Instructions
- Skær smørret i tern, og bland det med mel og sukker og salt, til dejen er samlet.
- Du kan gøre det i hånden eller komme det hele i en foodprocessor og lad den gøre arbejdet for dig.
- Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
- Tag dejen ud og tril den til fingertykke pølser, skær dem i 3-4 cm lange stykker, eller form dem til små, rustikke stykke.
- Fordel stykkerne på bageplader med bagepapir.
- Tænd ovnen på 180 grader.
Topping
- Pisk æg og vand sammen, og pensl finskbrødene med æggestrygelsen.
- Bland mandler og perlesukker sammen, og drys det på kagerne.
- Bag finskbrødene i ovnen i 8-10 minutter, og lad dem køle af på en rist.