Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Dampet torsk med asparges og kapers

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

22. juni 2020
Den perfekte torsk med smag af sommer

Opskrift på dampet torsk med asparges og kapers

Sommer på en tallerken. Saftig torsk, friske asparges og så friterede kapers, der løfter retten til nye højder.

Retten her er en forbedring af denne opskrift og jeg er så tilfreds med den.

Vi elsker fisk hjemme hos os og friskfanget torsk med asparges er bare den ultimate forårs-/forsommer-ret for os.

Dampet torskefilet med asparges


Antal: 2 Portioner

Dampet torsk med asparges og kapers

Den perfekte torsk med smag af sommer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Sovs til dampning af torsken

  • 200 gram Torskefilet Delt i to stykker af 100 gram
  • 2 spsk. Groft salt Til saltning af torskefilet
  • 1 Skalotteløg
  • 1 stk. Forårsløg
  • 10 gram Smør
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 3 deciliter Fløde
  • Frisk timian 3-5 kviste
  • Citronskal
  • Salt Til tilsmagning
  • Peber Til tilsmagning

Grønne Asparges

  • 200 gram Smør
  • 200 gram Vand
  • 1 bundt Asparges Grønne

Ceviche hvide asparges

  • 3 Hvide asparges
  • Citronsaft Fra en halv citron
  • Salt
  • Peber

Pynt

  • 2 spsk. Kapers
  • Hvidløgsspirrer
  • Tallerkensmækker
  • 2 deciliter Olie

Sådan gør du

  • Hvis der er skind på torsken, skal dette fjernes.
    Drys fisken med groft salt.
    Lad fiske hvile med saltet i 10 minutter på køkkenbordet. Imens gøres sovsen til dampningen klar.
    Sæt en gryde over med smør og vand. Bring det hele i kog, imens de grønne asparges klargøres (de skal knækkes os den del der knækkes af skal kasseres). Når torsken kommes op i flødesovsen, kommes de grønne asparges op i gryden til smør og vand. Hvor de koges ved middel varme i cirka 10 minutter. Mærk løbende på aspargesene, de skal så småt begynde at blive bløde uden på og stadig faste inden i. Lad aspargesene dryppe af på et viskestykke.
    I en høj pande smeltes smør. Flæk et forårsløg på langs og snit skalotteløg i små fine stykker. Steg løgene bløde uden at de tager farve. Herefter tilsættes hvidvin og timian. Lad det småkoge inden fløde og citronskal tilsættes og bringes op til lige under kogepunktet.
    Skyl torsken fri fra salt under koldt vand og dup fisken tør med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Placer hver stykke torsk på et lille stykke bagepapir. Placer de to stykker fisk i panden, sæt låg op og skru ned til svag varme og lad fisken dampe. Tjek fisken løbende, ved at stikke en kødnål ind i midten af fisken og efterfølgende hold nålen op på læben og mærk om fisken har fået varme i midten. Når fisken har fået varme i midten tages fisken af og sættes på et viskestykke til afdrypning.
    Skru op for sovsen og lad den koge lidt ind og smag den til med salt, peber og evt. mere citronskal.
    Imens torsken og de grønne asparges tilberedes, klargøres de hvide asparges. De hvide asparges skæres i tyndebånd med en kartoffelskræller. Læg de tynde bånd i en skål. Vend asparges båndende i citronsaft, salt peber. Og lad det trække i cirka 10 minutter, inden disse også duppes fri for den værste fugt.
    I en lille gryde, varmes olie op. Når olien er godt varm, kommes kapersen i olien og friteres til olien ikke bobler omkring dem mere. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.
    Nu er retten klar til anretning, se evt. mit billede for inspiration.
    Dampet torskefilet med asparges

Noter

Pas på med at bruge for mange hvidløgsspirrer,  da de er meget skarpe i smagen.