x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Braiseret flæsk med Blanquette sauce, ærter, bacon og grillet spidskål

LAURASAHL | 12. november 2021
Lækker ret der er som gæstemad.
Braiseret flæsk

Her kommer opskriften på braiseret flæsk med en nem blanquette sauce, ærter, bacon og grillet spidskål

Retten er perfekt til weekend-mad eller til en hyggelig aften med venner/familie.


Braiseret flæsk

Braiseret flæsk med Blanquette sauce, ærter, bacon og grillet spidskål

Lækker ret der er som gæstemad.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer 15 minutter
Hviletid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Laurasahl

Ingredienser

Braiseret flæsk

  • 4 stk. Flæsk gerne stykker med meget kød, ca. 200 g. stykket
  • 4 stk. Laurbærblad
  • 1 stk. Bouillonterning gris
  • 5 stk. Peberkorn
  • Vand

Ærter med bacon

  • 3 håndfulde Ærter friske
  • 1 pakke Bacon skåret i små stykker

Nem Blanquette sauce

  • 2 stk. Æggeblommer
  • 200 gram Smør
  • 1 spsk. Creme fraiche
  • 1 spsk. Hvidvinseddike
  • Salt og peber

Stegt spidskål

  • 1 stort Spidskål delt i 4 stykker
  • 1 håndfuld Parmesan friskrevet
  • 2 spsk. Citronsaft
  • Olie lidt, til stegningen
  • Smør lidt, til stegningen
  • Salt og peber

Sådan gør du

Braiseret flæsk

  • Kom flæsk i en gryde med laurbærblade, peberkorn, bouillon og hæld vand over så det dækker kødet.
    Lad kødet simre på svag varme i 3 timer.
    Lad det derefter køle af i gryden.
    Tag kødet op, lige inden servering.
    Fjern evt. knoglen, hvis den stadig sidder derpå.
    Varm en pande op på høj varme.
    Steg kødet på begge sider, til det har fået en god mørk stegeskorpe.
    Krydr med salt og peber.

Ærter med bacon

  • Steg bacon sprødt på panden, hæld det værste fedt fra og tilsæt ærter.
    Steg i et lille minut.

Nem blanquette sauce

  • Kom smør i en gryde og kog det op.
    Tag det af kogepladen.
    Kom æggeblommer i beholderen til din stavblender, og tilsæt creme fraiche, eddike, salt og friskkværnet peber.
    Blend nu gradvist smørret ind i din sauce blanquette, hvor smørret forsigtigt hældes i beholderen i en tynd stråle mens du blender saucen.
    Smag saucen til med salt, peber og evt lidt citronsaft.

Stegt spidskål

  • Varm en pande op på middel-høj varme.
    Tilsæt smør og olie.
    Steg nu de 4 stykker spidskål på begge sider.
    De må gerne blive mørke i farven.
    Tag dem af panden og drys med parmesan, citronsaft, salt og peber.

Om forfatteren




Følg mig på Instagram her.