Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Blomkålsvafler med laks, spejlæg og avocado

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

8. januar 2023
Vanvittigt velsmagende, sundt, nemt og mættende – det er lige hvad du får I disse blomkålsvafler med pestocreme, laks, avocado og spejlæg Mixet her er helt forrygende! Og så er det endda nemt og hurtigt at lave
Blomkålsvafler med laks, spejlæg og avocado

Opskrift på blomkålsvafler med laks, spejlæg og avocado

Vanvittigt velsmagende, sundt, nemt og mættende – det er lige hvad du får I disse blomkålsvafler med pestocreme, laks, avocado og spejlæg Mixet her er helt forrygende! Og så er det endda nemt og hurtigt at lave; alle ingredienser til dejen blendes blot sammen og så er de klar til stegning – jeg er kæmpe fan…

Pestocremen kan røres på 1 min og går altså perfekt sammen med laks og æg! Og spejlæggene, dem steger du bare mens vaflerne er i vaffeljernet – så har du en lækker menu klar på max 15 min.
Hvis du vil, kan vaflerne nemt laves glutenfrie ved at bruge glutenfri havregryn til dejen og erstatte hvedemelet af majsmel.

Jeg spiste den her skønne omgang som frokost, men det kunne også gå som luksus morgenmad eller en hurtig aftensmad.


Blomkålsvafler med laks, spejlæg og avocado
Antal: 2 personer

Blomkålsvafler med laks, spejlæg og avocado

Vanvittigt velsmagende, sundt, nemt og mættende – det er lige hvad du får I disse blomkålsvafler med pestocreme, laks, avocado og spejlæg Mixet her er helt forrygende! Og så er det endda nemt og hurtigt at lave
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Brunch, Frokost, Hovedret, Morgenmad
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 15 minutter

Grej

Ingredienser

Blomkålsvafler

  • 500 gram Blomkål
  • 2 deciliter Havregryn evt. glutenfri
  • 1 spsk. Mel
  • 2 stk. Æg
  • 1/2 deciliter Parmesan frisk revet
  • 1 tsk. Oregano tørret
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber

Pestocreme

  • 2 spsk. Grøn pesto
  • 1 spsk. Flødeost naturel

Fyld

  • 2 håndfuld Salat
  • 100 gram Laks varm- eller koldrøget
  • 2 stk. Æg spejlæg
  • 1 stk. Avocado moden, skåret i skiver
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Blomkålsvafler

  • Skær blomkålen i mindre stykker, du kan også godt bruge stokken, og put det i en blender eller minihakker sammen med de øvrige ingredienser. Blend til fast, rimelig sammenhængende dej.
  • Varm et vaffeljern op og put lidt smør på. Smør derefter dejen ud på pladen – jeg brugte bare en ske til at fordele dejen, og steg så vaflerne til de er faste og gyldne.

Pestocreme

  • Rør pesto og ost godt sammen.

Servering

  • Smør pestocreme på din vaffel. Put salat, laks, spejlæg og avocado ovenpå og krydr med salt og peber – server