
Opskrift på blomkålsvafler med laks, spejlæg og avocado
Vanvittigt velsmagende, sundt, nemt og mættende – det er lige hvad du får I disse blomkålsvafler med pestocreme, laks, avocado og spejlæg Mixet her er helt forrygende! Og så er det endda nemt og hurtigt at lave; alle ingredienser til dejen blendes blot sammen og så er de klar til stegning – jeg er kæmpe fan…
Pestocremen kan røres på 1 min og går altså perfekt sammen med laks og æg! Og spejlæggene, dem steger du bare mens vaflerne er i vaffeljernet – så har du en lækker menu klar på max 15 min.
Hvis du vil, kan vaflerne nemt laves glutenfrie ved at bruge glutenfri havregryn til dejen og erstatte hvedemelet af majsmel.
Jeg spiste den her skønne omgang som frokost, men det kunne også gå som luksus morgenmad eller en hurtig aftensmad.

Blomkålsvafler med laks, spejlæg og avocado
Grej
- Stegepande Til Spejlæg
- Blender (mulighed 1)
- Minihakker (mulighed 2)
Ingredienser
Blomkålsvafler
- 500 gram Blomkål
- 2 deciliter Havregryn evt. glutenfri
- 1 spsk. Mel
- 2 stk. Æg
- 1/2 deciliter Parmesan frisk revet
- 1 tsk. Oregano tørret
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
Pestocreme
- 2 spsk. Grøn pesto
- 1 spsk. Flødeost naturel
Fyld
- 2 håndfuld Salat
- 100 gram Laks varm- eller koldrøget
- 2 stk. Æg spejlæg
- 1 stk. Avocado moden, skåret i skiver
- Salt og Peber
Sådan gør du
Blomkålsvafler
- Skær blomkålen i mindre stykker, du kan også godt bruge stokken, og put det i en blender eller minihakker sammen med de øvrige ingredienser. Blend til fast, rimelig sammenhængende dej.
- Varm et vaffeljern op og put lidt smør på. Smør derefter dejen ud på pladen – jeg brugte bare en ske til at fordele dejen, og steg så vaflerne til de er faste og gyldne.
Pestocreme
- Rør pesto og ost godt sammen.
Servering
- Smør pestocreme på din vaffel. Put salat, laks, spejlæg og avocado ovenpå og krydr med salt og peber – server