
Farverig vegetarisk wok med kokosmælk, ingefær, karrypasta og masser af grønt. En rigtig hverdagsret, som er både nem, hurtig og fyldt med smag – perfekt på kødfrie dage
Jeg har brugt kokosmælk til den her wok – det gir en lækker cremet sovs, som så er spicet op med ingefær og karrypasta og smagt til med soya og citron Af grønt har jeg brugt lige hvad jeg havde på lager – i denne omgang gulerødder, broccoli, peberfrugt og majs, men det kan fint varieres efter, hvad du har.. Blomkål og squash ku fx også være godt i.
Jeg har vendt nudler i min wok, men vil du spare på kulhydraterne, kan du bare udelade nudler og spise wokken som den er eller evt servere den til blomkålsris.
Synes du der skal kød i, kan du brune lidt kylling og vende i retten. Skal den have mere power på, så tilføj lidt mere karrypasta eller hak lidt chili og put i. Der er masser af muligheder for at tilpasse lige som du kan lide det.

Vegetarisk wok med kokosmælk og karrypasta
Ingredienser
- 1 stk Løg finthakket
- 2 fed Hvidløg presset
- 2 cm Frisk ingefær revet
- 1 spsk. Kokosolie til stegning
- 1/2 stk. Broccoli hoveder skåret i små buketter
- 3 stk. Gulerødder skrællet og skåret i tynde stave
- 1 stk. Rød peberfrugt skåret i strimler
- 150 gram Edamamebønner f.eks. fra frost
- 1 deciliter Majs
- 1 dåse Kokosmælk 400 ml
- 2 tsk. Karrypaste grøn
- 1 spsk Soya
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt lidt, fra kværn
Desuden
- 200 gram nudler grove, brug ris/glasnudler for glutenfri version
- Peanuts topping
Sådan gør du
- Sæt nudler til kogning.
- Klargør alle grøntsagerne.
- Svits løg og hvidløg i kokosolien til løgene er klare.
- Tilføj broccoli, gulerødder, peberfrugt, bønner og majs til gryden – svits et par minutter.
- Tilføj kokosmælk, karrypasta, sojasovs og citronsaft og lad simre et par minutter.
- Dræn nudler for vand og vend dem i gryden. Smag til med salt og evt mere soja, karrypasta eller citron.
- Anret og servér med peanuts på toppen
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)