Opskrift på vegansk tzatziki
Dejlig og lækker opskrift på tzatziki, hvor yoghurten er vegansk.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemme salater og tilbehør“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:
“Tzatziki, også kaldet græsk agurkesalat, består hovedsageligt af yoghurt, agurker og hvidløg. Man kan ikke købe færdiglavet vegansk tzatziki, men man kan nemt lave det selv ved at bruge neutral sojayoghurt, der efterhånden findes i alle store supermarkeder. Tzatziki smager rigtig godt som tilbehør til krydret mad eller som dressing i pitabrød eller endda som pålæg på rugbrød.”

Vegansk tzatziki
Ingredienser
- 500 milliliter Sojayoghurt Neutral
- 1.5 stk. Agurk
- Hvidløg 1-2 fed
- 1 tsk. Salt
- Peber
Sådan gør du
- Tag tre glas, og placer et kaffefilter i hvert glas. Fold kaffefilterets kant rundt om glassets kant. Fordel sojayoghurten i kaffefiltrene, og lad dem stå i køleskabet i 3-4 timer eller mere. På denne måde drænes vandet fra sojayoghurten, og man undgår at tzatzikien bliver for vandet. Riv agurkerne, og pres så meget som muligt vand ud af dem. Dette kan eksempelvis gøres ved at presse agurkestrimlerne mod bunden af en si med hænderne eller ved at putte et rent viskestykke om agurkestrimlerne og vride dette. Sidstnævnte metode er mest effektiv. Skrab sojayoghurten ud af kaffefiltrene og over i en skål. Tilsæt presset hvidløg, salt og peber, og rør godt rundt. Tilsæt derefter de revne agurker, og smag til, om der skal mere hvidløg, salt eller peber i.