x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vaniljekranse med mandler

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 2. december 2020

Dejlige og lækre vaniljekranse med mandler.

Vi spiser mange vaniljekranse hjemme i min familie og da jeg lidt spontant ville bage nogen i weekenden, konstaterede jeg at jeg var løbet tør for mandelmel.

Heldigvis havde jeg en del usaltede mandler i køkkenskabet, så det blev blendet i en minihakker, så jeg fik en lidt grovere udgave end disse vaniljekranse, som jeg plejer at bage.

Denne dej er for fast til en sprøjtepose, så den kræver at du har en kødhakker, enten en med håndsving eller en du kan sætte på din røremaskine.

Vaniljekranse med mandler


Vaniljekranse med mandler

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Hygge, Jul, Julebag, Sødt
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 45 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Vaniljestang
  • 125 gram Sukker
  • 250 gram Hvedemel
  • 200 gram Smør
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 100 gram Mandler med skal (usaltet)

Sådan gør du

Dej

  • Put dine mandler med skal i en minihakker og hak indtil det minder om en grov mel.
    Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Bland kornene sammen med en smule sukker på et spækbræt.
    Bland vaniljesukker med sukker, mel og mandlerne i en skål.
    Tag smørret og skær det tern på cirka 2 x 2 cm.
    Smuldr det i melblandingen og ælt det. Det kan du gøre på en røremaskine eller med hænderne.
    Tilsæt æggeblommen og ælt den godt igennem indtil den har samlet sig. Det kan du se ved at der ikke er sprækker i dejen.
    Sæt dejen på køl i cirka 1 time. Du vil sagtens kunne have lavet dejen dagen inden eller give den længere tid.
     

Formning

  • Denne dej er for fast til en sprøjtepose, så den kræver at du har en kødhakker, enten en med håndsving eller en du kan sætte på din røremaskine.
    Klargør kødhakkeren og sæt en stjerneform på.
    Skær dejen i mindre stykker og start maskinen.
    Kør dejen igennem kødhakkeren og læg de lange striber på køkkenbordet. Her er det bestemt lettest at være to personer.
    Skær dejstriberne/pølserne i stykker af cirka 6-8 cm og form dem til en krans. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.
     

Bagning

  • Bag dem i 9-11 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
    De skal tage en smule farve, så er de færdige.
    Når de er færdigbagte, skal de tages af bagepladen og placeres på en rist, så de kan køle af.
    Jeg opbevarer dem altid i kagedåser med bagepapir i toppen/låget.
    Vaniljekranse med mandler

    Se en teaser til vores video hvor vi laver vaniljekranse her:
    GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Noter

Et tip til den overskydende dej, der sidder fast i kødhakkeren er at rulle den til små kugler a' la' pebernødder og så give dem et let tryk med en gaffel/hånd/mønster, så får du noget ud af alt dejen.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.