
Opskrift på vaniljekranse
Jul og vaniljekranse hører sammen, og de små, vaniljeduftende kranse smager altså bare bedre, når du bager dem selv!
I denne opskrift er der rigelige mængder ægte vaniljekorn og finthakkede mandler, det smager godt og gør kagerne både sprøde og saftige på sammen tid.
Opbevar vaniljekransene i en kagedåse med et låg, der slutter ordentligt tæt. Det er afgørende for kagernes smag og sprøde konsistens.

Vaniljekranse
Ingredients
- 250 gram Hvedemel
- 125 gram Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 200 gram Smør eller margarine
- 1 stk. Æggeblomme
- 100 gram Mandler finthakkede eller mandelmel
Instructions
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv.
- Tag lidt af sukkeret op på skærebrættet og "mos" vaniljekorn og sukker sammen, så kornene adskilles.
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og finthakkede mandler i en skål eller dejfad.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen, til det ligner revet ost.
- Saml dejen med æggeblommen og ælt den sammen med let hånd.
- Læg dejen koldt i en time, indtil den skal bruges.
- Sæt en stjerneform i en kødhakker og kør dejen igennem maskinen.
- Alternativt kan du bruge en kraftig sprøjtepose med stjernetyl. Kom dejen i posen og form den til kranse.
- Form de 6-8 centimeter lange stænger til kranse og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne i 10-14 minutter ved 200 grader i almindelig ovn eller ved 180 grader i varmluftovn. Hold øje med dem, ovne varierer meget. De skal tage en smule farve, så er de færdigbagte.
- Læg de færdigbagte vaniljekranse på en bagerist, så de kan køle af.
- Opbevares i en tætsluttende dåse.