x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

The Hot Brown sandwich

JPRICEDK | 19. november 2021
Toast med kalkun, tomat og bacon gratineret med mornay sauce. Den skal du prøve!
The Hot Brown Sandwich

Toast med kalkun, tomat og bacon gratineret med mornay sauce. Den skal du prøve!

“The Kentucky Hot Brown” – den berømte openfaced sandwich, som den stadig serveres på Browns Hotel i Louisville, Kentucky. 


The Hot Brown Sandwich

The Hot Brown sandwich

Toast med kalkun, tomat og bacon gratineret med mornay sauce. Den skal du prøve!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Hviletid: 20 minutter
Antal: 4 stk.
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Mel
  • 2,5 deciliter Fløde
  • 2,5 deciliter Sødmælk + evt. lidt mere, hvis konsistensen af saucen er for tyk
  • 1 håndfuld Pecorino revet
  • 1 håndfuld Parmesan revet + ekstra til drys
  • 1 tsk. Muskatnød revet
  • Salt og peber efter smag
  • 600 gram Kalkunbryst stegt, skåret i tykke skiver
  • 8 skiver Toastbrød ristet, uden skorpe
  • 8 skiver Bacon sprødstegt
  • 4 stk. Tomater store, eller 8 stk. små
  • Paprika
  • Persille

Sådan gør du

Kalkunbryst

  • Kalkunbrystet krydres med salt og peber og brunes på en pande i olivenolie og sættes derpå i en 180 grader varm ovn i 30-40 minutter. afhængig af kalkunbrystets størrelse.
    Lad det stegte kalkunbryst trække under folie 20 minutter inden det skæres ud.

Mornay sauce

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og bag det af under omrøring. Det skal ikke tage farve.
    Tilsæt derpå den kolde fløde og mælken mens der piskes.
    Lad saucen koge igennem i et par minutter ved lav varme.
    Smag til med salt, peber og muskat og pisk den revne parmesan i.

The Hot Brown sandwich

  • Læg to af de smørristede toastskiver på hver sin ildfaste tallerken. Skær relativt tykke skiver af kalkunbrystet og læg dem på brødet.
    Læg skiver af tomat ovenpå kalkunbrystet. Fordel mornaysauce på hver sandwich, så alt er helt dækket.
    Drys med ekstra revet parmesan og lidt paprika. Sæt tallerkenerne i en 200 g varm ovn til overfladen bobler og begynder at brune lidt.
    Tag dem ud af ovnen, drys dem med lidt hakket persille og garner med 2 skiver bacon lagt som et kryds på hver sandwich. Server øjeblikkelig – men pas på ikke at brænde dig!

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.