Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Svinekæber i stegeso

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

11. februar 2019

Opskrift på svinekæber i stegeso

Langtidsbraiserede svine-/grisekæber tilberedt i stegeso. Det bliver ikke meget nemmere end at brune dem af på panden og give dem en god lang og kærlig behandling i ovnen ved en lav temperatur.

Normalt tilbereder jeg dem ved 160 grader i 3 timer, men her havde jeg god tid, så de fik 6 timer ved 120 grader. Resultatet blev et mørt og saftigt stykke kød, der var mere fast end det plejer.

Denne simreret er yderst intens og passer godt sammen med kartoffelmos, spätzle, kogte kartofler eller kogte ris.


Antal: 10 Portioner

Svinekæber i stegeso

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 150 gram Bacon
  • 16 stk. Svinekæber
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • Olie Smagsneutral. Til stegningen
  • 1 stk. Knoldselleri
  • 3 stk. Bladselleri
  • 3 stk. Gulerødder
  • 3 stk. Løg
  • 8 spsk. Hvedemel
  • 5 stk. Laurbærblad
  • 2 spsk. Frisk timian
  • 1 spsk. Peberkorn Sorte og hele
  • 1 spsk. Æbleeddike Kan erstattes af balsamicoeddike
  • 4 deciliter Rødvin
  • 6 deciliter fond Eller brug kogende vand og bouillonterninger. Mængden kan sagtens være mere eller mindre. Det handler om at alt i stegesoen skal være dækket af væske.
  • 2 deciliter Fløde
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft, æbleeddike og sukker.

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen for 125 grader.
    Afpuds kæberne for sener og fedt. Det tager længere tid end du tror, men det er umagen værd.
    Skræl grøntsagerne og rodfrugterne og skær dem i mindre stykker på cirka 2 x 2 cm.
     
    Skær bacon i små stykker a' cirka 1 x 1 cm og steg dem ved middelhøj varme i en stor og tykbundet sauterpande.
    Når baconen har fået stegeskorpe, skal det tages op og placeres i en stegeso.
    Fedtet skal bruges til at stege svinekæberne i.
    Skru op for blusset og krydr kæberne med salt og peber. Det er vigtigt at panden er varm og der ikke kommer for mange kæber på panden ad gangen.
    Det er derfor bedre at brune dem af over flere omgange, da for mange kæber på panden vil få temperaturen til at falde, så de bliver "kogt" i stedet for stegt.
    Hvis de suger for meget af baconfedtet, så kom blot olie på panden.
    Kom de brunede kæber i stegesoen og kom grøntsagerne/rodfrugterne på panden.
    De behøver ikke at tage farve, men de meget gerne få lidt varme og løgene skal blive gennemsigtige. Det tager typisk 5-7 minutter.
    Kom det hele op i stegesoen og tilsæt hvedemel, peberkorn, frisk timian, laurbærblade, eddike, fond og rødvin.
    Sæt stegesoen i ovnen og giv det minimum 3 timer.
    Jeg havde tiden den dag jeg lavede retten, så den fik 6 timer i stedet for.
    Efter turen i ovnen blev stegesoen taget ud og kæberne fisket op af væden.
    Peberkorn, timian og laurbærblade fiskes op og kasseret.
    Væsken hældes over i en stor gryde og koges lidt ind sammen med fløde.
    De udkogte rodfrugter/grøntsager blendes fint sammen med en smule af væsken. Det bruges til at jævne sovsen med. Da der er hvedemel i væsken, er det begrænset hvor meget der skal bruges til at jævne med. Resten kan gemmes og f.eks. bruges til at give smag og fylde i gryderetter/sovser.
    Lad sovsen koge ind i cirka 10 minutter og smag den til med salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.
    Velbekomme.
    svinekæber
    Svinekæber i stegeso
    Svinekæber i stegeso
    Svinekæber i stegeso