
Opskrift på surdejsboller uden gær
WUUHUUU!! I did it!! ????
Se lige mine flotte boller!! ?? Er de ikke pæne?! (Som man siger) ??
Og kan man egentligt bage boller uden gær og uden almindelig surdej på mel og vand?!? ??
Jeg har i hvert fald lavet boller på en æblesurdej!! ??
Ja, en æblesurdej!!! Og bollerne er bagt helt uden gær og kun med æblesurdejen!! Og han hed Gunnar!! ??
Er det ikke fedt?! ??
Opskriften er på 8-10 stk., afhængig af hvor store du laver dem.

Surdejsboller uden gær
Grej
- Røremaskine (Mulighed 1)
- Håndmixer (Mulighed 2)
Ingredienser
Æblesurdej
- 5 stk. Æbler eller 6 hvis de er til den lille side
- 165 gram Surdej Ovenstående aktive æblesurdej
- 4 deciliter Vand lunt
- 700 gram Hvedemel
- 50 gram Grahamsmel
- 2 tsk. Salt
Sådan gør du
Æblesurdej:
- Tag 5-6 æbler, vask dem, fjern kernehus og blend æblerne til en grød! Kom på rent glas med løst låg (den skal have lidt luft) og stil den på bordet (ikke for varmt, så kommer der mug) i 5-6 dage. Rør i den hver dag 1-2 gange. Når den er blevet mørkere, dufter af mørk øl og hæver op efter et par timer efter omrøring, er den klar til brug!
Æblesurdejsboller:
- Kom alle ingredienser i en røreskål og kør i 8-10 minutter på køkkenmaskinen (brug evt. el-pisker og dejkroge, hvis du ikke har en køkkenmaskine). Dejen skal slippe skålens kanter. Tilføj evt. 1-2 spsk mere mel og kør. Tilsæt evt. 3-5 gram gær for at være sikker på, at brødet hæver op. Kom den lækre dej i en olieret skål med låg og lad den hæve 12-18 timer på køkkenbordet. Hæld dejen ud på meldrysset bord og skær boller ud. Placer på pladen og bag ved 230 grader varmluft + over/under i cirka 15-18 minutter. Giv med fordel lidt damp. Velbekomme og rigtig god fornøjelse! ??