x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Surdejsboller uden gær

MICKICHENG | 29. maj 2020
med hjemmelavet æblesurdej

WUUHUUU!! I did it!! ????

Se lige mine flotte boller!! ?? Er de ikke pæne?! (Som man siger) ??

Og kan man egentligt bage boller uden gær og uden almindelig surdej på mel og vand?!? ??

Jeg har i hvert fald lavet boller på en æblesurdej!! ??

Ja, en æblesurdej!!! Og bollerne er bagt helt uden gær og kun med æblesurdejen!! Og han hed Gunnar!! ??

Er det ikke fedt?! ??

Opskriften er på 8-10 stk., afhængig af hvor store du laver dem.


Surdejsboller uden gær

med hjemmelavet æblesurdej
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 days 18 timer 20 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Æblesurdej

  • 5 stk. Æbler eller 6 hvis de er til den lille side
  • 165 gram Surdej Ovenstående aktive æblesurdej
  • 4 deciliter Vand lunt
  • 700 gram Hvedemel
  • 50 gram Grahamsmel
  • 2 tsk. Salt

Sådan gør du

Æblesurdej:

  • Tag 5-6 æbler, vask dem, fjern kernehus og blend æblerne til en grød!
    Kom på rent glas med løst låg (den skal have lidt luft) og stil den på bordet (ikke for varmt, så kommer der mug) i 5-6 dage.
    Rør i den hver dag 1-2 gange.
    Når den er blevet mørkere, dufter af mørk øl og hæver op efter et par timer efter omrøring, er den klar til brug!
    Æblesurdej


Æblesurdejsboller:

  • Kom alle ingredienser i en røreskål og kør i 8-10 minutter på køkkenmaskinen (brug evt. el-pisker og dejkroge, hvis du ikke har en køkkenmaskine).
    Dejen skal slippe skålens kanter. Tilføj evt. 1-2 spsk mere mel og kør.
    Tilsæt evt. 3-5 gram gær for at være sikker på, at brødet hæver op.
    Kom den lækre dej i en olieret skål med låg og lad den hæve 12-18 timer på køkkenbordet.
    Hæld dejen ud på meldrysset bord og skær boller ud.
    Placer på pladen og bag ved 230 grader varmluft + over/under i cirka 15-18 minutter.
    Giv med fordel lidt damp.
    Velbekomme og rigtig god fornøjelse! ??
    Surdejsboller uden gær

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her