
Opskrift på sunde fiskefrikadeller
Lækre og velsmagende fiskefrikadeller med sprøde chips lavet af rodfrugter. Retten bindes sammen af en glutenfri, hjemmelavet remoulade.
Vi har opskriften fra bogen: “Sund mave – low FODMAP diet“, hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:
“Hjemmerørt fars er vejen frem på diæten, da den færdigproducerede fiskefars er tilsat hvedemel og som oftest løg og hvidløg. Sammen med den hjemmerørte remoulade og de sprøde chips bliver retten en favoritklassiker på middagsbordet.
De fleste færdigkøbte remoulader indeholder en række grøntsager, der ikke er velegnet på low FODMAP diet, herunder løg og hvidløg. Derfor kan du med
fordel lave din egen, som udover at være FODMAP-venlig smager fantastisk og indeholder flere grøntsager end de fleste færdigkøbte udgaver.”

Sunde fiskefrikadeller
Ingredienser
Fiskefars
- 500 gram Torsk Eller laks
- 1 stk. Æg
- 3 spsk. Fuldkornsrismel Eller speltmel, hvis dette tåles
- 3 spsk. Krydderurter Friske og hakkede. For eksempel persille, dild eller purløg
- 3 spsk. Citronsaft
- Salt
- Peber
Sprøde chips
- 2 spsk. Flydende fedtstof
- 500 gram Kartofler
- 500 gram Gulerødder
- 500 gram Pastinak
- 2 spsk. Olie
Hjemmerørt remoulade (cirka 3 dl)
- 0.5 stk. Agurk
- 100 gram Gulerødder Cirka 1 mellemstor
- 1 deciliter Vand
- 1 deciliter Eddike
- 50 gram Sukker
- 1 tsk. Salt
- 150 gram Mayonnaise Færdigkøbt eller hjemmelavet (eventuelt fedtreduceret)
- 1 tsk. Karry Lavet uden løg eller hvidløg
- 0.5 tsk. Sennep
- Salt Til tilsmagning
- Sukker Til tilsmagning
Sådan gør du
Fiskefrikadeller og sprøde chips
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Bring en gryde med vand (ca. 3 liter) i kog.
- Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker, og skør dem i stave.
- Kog kartofler og grøntsager i letsaltet vand i ca. 7 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne køle af.
- Beklæd en stor bradepande med bagepapir og kom olien herpå.
- Sæt bradepanden i ovnen og opvarm olien i 10 minutter.
- Imens forberedes fiskefarsen.
- Fjern fiskeskind, og skær den i mindre tern.
- Blend fiskestykkerne sammen med æg, mel, citronsaft, krydderurter samt salt og peber, indtil den har en jævn konsistens, og stil farsen på køl.
- Tag bradepanden ud af ovnen og vend de kogte grøntsager med den varme olie heri.
- Krydr med salt og peber.
- Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30-40 minutter til de er gyldne og sprøde.
- I de sidste 10 minutter af grøntsagernes bagetid steges fiskefrikadellerne på en varm pande med flydende fedtstof til de er gyldne og gennemstegte.
- Server retten med en sprød grøn salat og nedenstående hjemmelavet remoulade.
Hjemmerørt remoulade
- Skræl guleroden, og skær den i bittesmå tern.
- Kog de små gulerodstern i en gryde med kogende vand i 3-5 minutter til gulerodsternene er møre.
- Bland eddike, vand, sukker og salt i en skål.
- Rør rundt i blandingen, indtil sukker og salt er opløst.
- Snit agurken til bittesmå tern, og kom dem op i eddikelagen.
- Tilsæt herefter de kogte gulerodstern.
- Lad grøntsagerne stå og trække i lagen i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.
- Si eddikelagen fra grøntsagerne, og kom grøntsagerne op i en skål.
- Tilsæt mayonnaise, karry og sennep. Rør godt rundt, og smag til med salt, sukker og eventuelt mere karry og sennep.
- Hvis du foretrækker en fin remoulade frem for én med grove stykker, så kan du blende remouladen, indtil du opnår den ønskede konsistens.