Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sunde boller i karry

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

21. juni 2019
Kan man egentlig lave en sundere udgave af klassikeren boller i karry...Og hvis der skal grøntsager i, hvordan får man dem så liiige camoufleret for ungerne, så de stadig vil spise det...

Opskrift på sunde boller i karry

Kan man egentlig lave en sundere udgave af klassikeren boller i karry…? Og hvis der skal grøntsager i, hvordan får man dem så liiige camoufleret for ungerne, så de stadig vil spise det…?

Det KAN faktisk lade sig gøre… jeg har haft favoritten under kærlig behandling, tilføjet en masse grønt og er endt op med en ret, der smager som vi kender det, bar lidt bedre og også sundere ?

Håber I kan lide det!


Servings: 4 personer

Sunde boller i karry

Kan man egentlig lave en sundere udgave af klassikeren boller i karry...Og hvis der skal grøntsager i, hvordan får man dem så liiige camoufleret for ungerne, så de stadig vil spise det...
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Kødboller

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 0.5 stk. Løg Finthakket
  • 1 håndfuld Persille Finthakket
  • 1 deciliter Mælk
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Havregryn
  • 3 spsk. Rugmel
  • 1 tsk. Salt
  • Peber Lidt

Karrysauce

  • 1 spsk. Olie
  • 1-2 tsk. Karry Hvis børn skal spise det, så start med 1 tsk og smag til undervejs, ellers kan det blive for stærkt
  • 1 stk. Løg
  • 0.5 stk. Æbler
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Kartofler
  • 4 deciliter Hønsebouillon
  • 1 deciliter Kokosmælk
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft
  • Sukker Lidt

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør alle ingredienserne sammen til en fin sammenhængende fars.
  • Kog kødbollerne 8-10 minutter i en gryde vand med en boullionterning i.
  • Lad den dryppe af i en sigte.

Karrysovs 

  • Hak løget og skær æble, gulerødder og kartofler i tern.
  • Svits det et par minutter i en gryde sammen med olie og karry.
  • Tilsæt boullion og kokosmælk.
  • Lad det simre ca et kvarter.
  • Når grøntsagerne er møre, stavblender du det hele til du får en fin, jævn sovs.
  • Smag til med salt, peber og evt mere karry.
  • Skal smagen afstemmes lidt, kan du også bruge citronsaft og/eller sukker, når du smager til.
  • Put dine kødboller i gryden og lad det hele simre sammen et ost minutter.
  • Server med ris og æbler på toppen.

Noter

Tip! Ønsker du en endnu sundere version, kan du bruge blomkålsris i stedet?