Opskrift på stegt makrel
Dejlig opskrift på pandestegt makrel, serveret med knuste kartofler og lynsyltede rødbeder.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:
“STEGT MAKREL skal spises i juli, lige før de bliver rigtig fede i august, hvor de er bedst røget. De syrlige øl komplimenterer fede fisk som makrel, sild og laks.”
Stegt makrel
Ingredienser
KARTOFLER
- 600 gram Kartofler Små
- Salt En smule
- 40 gram Smør
- 75 gram Kapers
MAKREL
- 8 stk. Makrelfilet
- Salt
- Peber Fra kværn
- 1 spsk. Smør
RØDBEDER
- 2 spsk. Olivenolie
- 0.5 deciliter Æbleeddike
- 0.5 stk. Syltet citron I tynde skiver
- Salt
- Peber Fra kværn
- 1 håndfuld rød skovsyre
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180C° varmluft.
- Vask kartofler, og vend dem derefter i olie og salt.
- Bag dem i ovnen i 40 minutter.
- Skyl makrelfileter, og gå dem efter for eventuelle ben.
- Dup dem tørre på den indvendige side, krydr dem med salt og peber.
- Steg dem på begge sider i smør i en stegepande, til de er sprøde og gennemstegte.
- Skyl rødbeder, og kog dem møre i let saltet vand.
- Det tager 30-45 minutter alt efter størrelsen.
- Hæld koldt vand over dem, og gnid skindet af, når de er til at håndtere.
- Skær dem derefter i både. Kort før de skal serveres, lunes de igennem med olivenolie, æbleeddike og syltet citron.
- Smag til med salt og peber. Vend skovsyrebladene i til sidst.
- Afdryp imens kapers, og brun dem forsigtigt i halvdelen af smørret, til de er sprøde.
- Tilsæt resten af smørret, og lad det brune med.
- Hæld kapers og det brunede smør i en lille skål, og hold det varmt.
- Knus hver kartoffel let med en gaffel eller ske.
- Anret dem på 4 tallerkner med en makrelfilet og den lune rødbedesalat.
- Hæld til sidst det brunede smør og kapers over.