Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt makrel

Fadls forlagfadlsforlag
 
3. april 2019
Serveret med rødbede og knuste kartofler med kapers

Opskrift på stegt makrel

Dejlig opskrift på pandestegt makrel, serveret med knuste kartofler og lynsyltede rødbeder.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“STEGT MAKREL skal spises i juli, lige før de bliver rigtig fede i august, hvor de er bedst røget. De syrlige øl komplimenterer fede fisk som makrel, sild og laks.”


Antal: 4 personer

Stegt makrel

Serveret med rødbede og knuste kartofler med kapers
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

KARTOFLER

  • 600 gram Kartofler Små
  • Salt En smule
  • 40 gram Smør
  • 75 gram Kapers

MAKREL

  • 8 stk. Makrelfilet
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 spsk. Smør

RØDBEDER

  • 2 spsk. Olivenolie
  • 0.5 deciliter Æbleeddike
  • 0.5 stk. Syltet citron I tynde skiver
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 håndfuld rød skovsyre

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180C° varmluft.
  • Vask kartofler, og vend dem derefter i olie og salt.
  • Bag dem i ovnen i 40 minutter.
  • Skyl makrelfileter, og gå dem efter for eventuelle ben.
  • Dup dem tørre på den indvendige side, krydr dem med salt og peber.
  • Steg dem på begge sider i smør i en stegepande, til de er sprøde og gennemstegte.
  • Skyl rødbeder, og kog dem møre i let saltet vand.
  • Det tager 30-45 minutter alt efter størrelsen.
  • Hæld koldt vand over dem, og gnid skindet af, når de er til at håndtere.
  • Skær dem derefter i både. Kort før de skal serveres, lunes de igennem med olivenolie, æbleeddike og syltet citron.
  • Smag til med salt og peber. Vend skovsyrebladene i til sidst.
  • Afdryp imens kapers, og brun dem forsigtigt i halvdelen af smørret, til de er sprøde.
  • Tilsæt resten af smørret, og lad det brune med.
  • Hæld kapers og det brunede smør i en lille skål, og hold det varmt.
  • Knus hver kartoffel let med en gaffel eller ske.
  • Anret dem på 4 tallerkner med en makrelfilet og den lune rødbedesalat.
  • Hæld til sidst det brunede smør og kapers over.