x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegt kalkunbryst

PER ASMUSSEN | 12. august 2019
Er det sidst på måneden? Er tiden knap? Eller er det bare lige én af de dage, hvor du er ekstradoven og ugidelig? Frygt ej - her har du nemlig både rørende nem og møgbillig aftensmad på mindre end 15 minutter!

Er det sidst på måneden? Er tiden knap? Eller er det bare lige én af de dage, hvor du er ekstradoven og ugidelig?

Frygt ej – her har du nemlig både rørende nem og møgbillig aftensmad på mindre end 15 minutter! Så drop du bare pastaen med ketchup.

Da en ven og jeg begge flyttede hjemmefra i starten af 00’erne, var det ikke gastronomien, der var i højsædet. Jeg havde lært de grundlæggende teknikker til mormormad derhjemme, og min værelseskammerat havde nærmest aldrig været i et køkken før.

Som studerende var økonomien trang, og det lokale supermarked havde fersk kalkunbryst til 34 kr./kg. hver anden uge, så denne ret blev lynhurtigt populær i vores lille lejlighed!

Den bestod typisk af 125 gram tør pasta, 1 løg, 1 hvidløg og 400 gram kalkunbryst. På en luksusdag blev retten spædet op med enten rød peberfrugt eller en sjat fløde, som jeg også har brugt her i opskriften.

I dag bor vi i hver vores landsdel, så da han inviterede sig selv på middag hjemme hos mig, var det en oplagt mulighed for at introducere vores koner for denne ret, så de havde en fornemmelse af, hvad vi levede af for 15 år siden – og hvad der har gjort os til de store stærke mænd, vi er i dag 😉

Kalkunbryst er noget, der nemt kan blive tørt og kedeligt, men med denne tilberedningsform er det aldrig gået galt for mig.


Stegt kalkunbryst

Er det sidst på måneden? Er tiden knap? Eller er det bare lige én af de dage, hvor du er ekstradoven og ugidelig? Frygt ej - her har du nemlig både rørende nem og møgbillig aftensmad på mindre end 15 minutter!
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 500 gram Kalkunbryst
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 deciliter Fløde
  • Olie Smagsneutral. Til stegningen
  • 500 gram Pasta

Sådan gør du

    1. Start med at bringe vandet i kog i en gryde.
    2. Hæld pastaen i sammen med lidt salt, når vandet spilkoger.
    3. Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Det tager typisk 8-12 minutter.
    4. Finsnit løg og hvidløg og steg dem i 1 minut på en sauterpande ved middelhøj varme.
    5. Skær i mellemtiden kødet i tern på cirka 2x3 centimeter.
    6. Krydr det med lidt salt og peber.
    7. Tilsæt kødet til panden med løg og skru op for blusset. Kødet skal have stegeskorpe på hver side. Det tager et par minutter.
    8. Skru ned på lav varme og tilsæt fløden.
    9. Lad det simre i et par minutter.
    10. Når pastaen er færdig sigtes vandet fra, og pastaen hældes over i panden.
    11. Rør godt rundt i det i 2 minutter og krydr retten med en masse friskkværnet peber.
    12. Smag eventuelt til med lidt citronsaft og lidt mere salt.
    13. Servér og nyd verdens nemmeste SU-venlige gourmetmåltid 😉
    Stegt kalkunbryst

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.