Opskrift på stegt fiskefilet
En sprødstegt fiskefilet er altid godt, og særligt når den, som her, serveres med kartofler, smeltet smør og en frisk råkost af æbler og gulerødder.
Retten egner sig både som frokost- og middagsret, og den kan spises året rundt!
Følg denne opskrift og du vil få en perfekt stegt fiskefilet, der er, som den skal være – nemlig sprød udenpå og saftig indeni!

Stegt fiskefilet
Ingredienser
- 4 stk. Rødspættefilet
- 1 stk. Æg
- Rasp
- Krydderier salt og peber
- Smør til stegning
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl og tør fiskefileterne med et stykke køkkenrulle. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld rasp ud på en flad tallerken og krydr den med salt og peber. Vend fiskefileterne først i sammenpisket æg og derefter i rasp. Sørg for at fisken er helt dækket, og kom gerne lidt af raspen over fisken. Varm smør og olie op på en pande, lad det bruse af og steg fisken i 2-3 minutter på hver side ved medium varme. Vend kun fileterne en enkelt gang under stegningen, så du ikke ødelægger den lækre panering. Steg desuden ikke fisken for længe, da den let bliver kedelig og tør. Server de stegte fiskefileter med kogte kartofler, citronbåde samt lidt smeltet smør. En frisk råkost af revne gulerødder og æbler og en marinade af appelsinjuice smager desuden rigtig godt til fisken.