Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, Fisk, Fiskefilet, Frokost, Mormormad, Rødspættefilet
Forb. tid: 10 minutterminutter
Tilb. tid: 10 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
4stk.Rødspættefilet
1stk.Æg
Rasp
Krydderiersalt og peber
Smørtil stegning
Olietil stegning
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Skyl og tør fiskefileterne med et stykke køkkenrulle.Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.Hæld rasp ud på en flad tallerken og krydr den med salt og peber. Vend fiskefileterne først i sammenpisket æg og derefter i rasp. Sørg for at fisken er helt dækket, og kom gerne lidt af raspen over fisken. Varm smør og olie op på en pande, lad det bruse af og steg fisken i 2-3 minutter på hver side ved medium varme.Vend kun fileterne en enkelt gang under stegningen, så du ikke ødelægger den lækre panering.Steg desuden ikke fisken for længe, da den let bliver kedelig og tør.Server de stegte fiskefileter med kogte kartofler, citronbåde samt lidt smeltet smør.En frisk råkost af revne gulerødder og æbler og en marinade af appelsinjuice smager desuden rigtig godt til fisken.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Drys evt. råkosten med hakkede mandler eller nødder.