Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spaghetti kødsovs

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

7. september 2018
I denne opskrift laver vi retten, som de gør i hjemlandet, og vi lover dig, at dine anstrengelser vil kunne smages i det færdige resultatet. I opskriften bruges der, udover kød, en stor mængde grøntsager, og retten er derfor også en super god måde at få en masse grønsager indenbords på.

Opskrift på spaghetti kødsovs

Denne opskrift på kødsovs til spaghetti er virkelig tæt på originalen spaghetti bolognese.

I Italien er Ragú alla Bolognese (eller spaghetti med kødsovs) ikke nogen hurtig ret, man begynder på 30 minutter før spisetid. Det er derimod en ægte simreret, der skal snurre i timevis på komfuret, inden den serveres. Den lange tid i gryden giver retten en tyk, næsten cremet, konsistens, og det færdige resultat har ikke meget med vores danske version at gøre.

I denne opskrift laver vi retten, som de gør i hjemlandet, og vi lover dig, at dine anstrengelser vil kunne smages i det færdige resultatet. I opskriften bruges der, udover kød, en stor mængde grøntsager, og retten er derfor også en super god måde at få en masse grønsager indenbords på.


Antal: 4 Personer

Spaghetti kødsovs

I denne opskrift laver vi retten, som de gør i hjemlandet, og vi lover dig, at dine anstrengelser vil kunne smages i det færdige resultatet. I opskriften bruges der, udover kød, en stor mængde grøntsager, og retten er derfor også en super god måde at få en masse grønsager indenbords på.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 3 timer

Ingredienser

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 2 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk. Persillerod
  • 1 stk. Pastinak
  • 1 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Bladselleri
  • 0.25 stk. Knoldselleri
  • 1.5 deciliter Passata
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • Krydderier salt og peber
  • Æbleeddike
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Brun kødet i en middelstor gryde uden fedtstof.
  • Fordel kødet i bunden af gryden med en spartel og lad det brune ved middelhøj varme.
  • Rør i kødet med et par minutters mellemrum og "hak" alle klumper så fine, du kan. Kødet afgiver en del væske, som skal koge væk.
  • Steg kødet længe, til det til sidst ligger og steger og knitrer i gryden. Det tager længere tid, end du tror.
  • Tag det stegte kød af panden og sæt det til side.
  • Hak grøntsagerne i mindre stykker og steg dem let på panden kødet er stegt på ved middelvarme i små 10 minutter, hvor efter passataen tilsættes og det hele varmes godt igennem, inden det hele blendes.
  • Tilsæt kødet til de blendes grøntsager og lad retten simre ved svag varme i minimum tre timer. 
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike, til den er tilpas rund og fyldig.
  • Server kødsovsen med spaghetti, friskrevet parmesanost og godt brød, f.eks. dette.