Opskrift på spaghetti kødsovs
Denne opskrift på kødsovs til spaghetti er virkelig tæt på originalen spaghetti bolognese.
I Italien er Ragú alla Bolognese (eller spaghetti med kødsovs) ikke nogen hurtig ret, man begynder på 30 minutter før spisetid. Det er derimod en ægte simreret, der skal snurre i timevis på komfuret, inden den serveres. Den lange tid i gryden giver retten en tyk, næsten cremet, konsistens, og det færdige resultat har ikke meget med vores danske version at gøre.
I denne opskrift laver vi retten, som de gør i hjemlandet, og vi lover dig, at dine anstrengelser vil kunne smages i det færdige resultatet. I opskriften bruges der, udover kød, en stor mængde grøntsager, og retten er derfor også en super god måde at få en masse grønsager indenbords på.
Spaghetti kødsovs
Ingredienser
- 400 gram Hakket Oksekød
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk. Persillerod
- 1 stk. Pastinak
- 1 stk. Gulerødder
- 2 stk. Bladselleri
- 0.25 stk. Knoldselleri
- 1.5 deciliter Passata
- 1 stk. Rød peberfrugt
- Krydderier salt og peber
- Æbleeddike
- Citronsaft
Sådan gør du
- Brun kødet i en middelstor gryde uden fedtstof.
- Fordel kødet i bunden af gryden med en spartel og lad det brune ved middelhøj varme.
- Rør i kødet med et par minutters mellemrum og "hak" alle klumper så fine, du kan. Kødet afgiver en del væske, som skal koge væk.
- Steg kødet længe, til det til sidst ligger og steger og knitrer i gryden. Det tager længere tid, end du tror.
- Tag det stegte kød af panden og sæt det til side.
- Hak grøntsagerne i mindre stykker og steg dem let på panden kødet er stegt på ved middelvarme i små 10 minutter, hvor efter passataen tilsættes og det hele varmes godt igennem, inden det hele blendes.
- Tilsæt kødet til de blendes grøntsager og lad retten simre ved svag varme i minimum tre timer.
- Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike, til den er tilpas rund og fyldig.
- Server kødsovsen med spaghetti, friskrevet parmesanost og godt brød, f.eks. dette.