ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sød Thai Chili Sauce

PER ASMUSSEN | 23. januar 2022
Saucen er både stærk og sød og smager dejligt. Det bedste er at den kan laves på under 10 minutter....
Sød Thai Chili Sauce

Kender du den dejlige søde chili sauce man spiser sammen med forårsruller, nudelretter, torpedo rejer, dumplings? Det lyder kompliceret at lave, men på under 10 minutter kan du lave det selv og den eneste “eksotiske” råvare det kræver er risvinseddike. De fleste andre ingredienser burde du have i dit køkken i forvejen.

Saucen er både stærk og sød og smager dejligt.


Sød Thai Chili Sauce
Antal: 1 glas

Sød Thai Chili Sauce

Saucen er både stærk og sød og smager dejligt. Det bedste er at den kan laves på under 10 minutter….
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Sauce
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 100 gram Sukker
  • 59 gram Vand
  • 115 gram Risvinseddike
  • 30 gram Hvidløg finthakkede/pressede
  • 1 spsk. Chiliflager
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Fiskesauce

Jævning

  • 1/2 spsk. Vand
  • 1/2 spsk. Majsstivelse

Sådan gør du

  • Kom sukker og vand i en lille gryde. Smelt det ved middelhøj varme.
  • Når sukkeret er opløst, tilsættes risvinseddiken.
  • Tilsæt hvidløg, chiliflager og paprika.
  • Brug et piskeris til at piske det sammen og lav det simre i 5 minutter.
  • Tilsæt fiskesaucen og herefter jævningen (majsstivelse og vand rørt sammen).
  • Bring det i kog under omrøring og sluk for blusset.
  • Lad den køle af og den er klar til servering.

Noter

Jeg opbevarer min sweet chili sauce i et skoldet patentglas på køl. Det kan holde sig i et par måneder.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.