
Opskrift på sød thai chili sauce
Kender du den dejlige søde chili sauce man spiser sammen med forårsruller, nudelretter, torpedo rejer, dumplings? Det lyder kompliceret at lave, men på under 10 minutter kan du lave det selv og den eneste “eksotiske” råvare det kræver er risvinseddike. De fleste andre ingredienser burde du have i dit køkken i forvejen.
Saucen er både stærk og sød og smager dejligt.

Sød Thai Chili Sauce
Ingredienser
- 100 gram Sukker
- 59 gram Vand
- 115 gram Risvinseddike
- 30 gram Hvidløg finthakkede/pressede
- 1 spsk. Chiliflager
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Fiskesauce
Jævning
- 1/2 spsk. Vand
- 1/2 spsk. Majsstivelse
Sådan gør du
- Kom sukker og vand i en lille gryde. Smelt det ved middelhøj varme.
- Når sukkeret er opløst, tilsættes risvinseddiken.
- Tilsæt hvidløg, chiliflager og paprika.
- Brug et piskeris til at piske det sammen og lav det simre i 5 minutter.
- Tilsæt fiskesaucen og herefter jævningen (majsstivelse og vand rørt sammen).
- Bring det i kog under omrøring og sluk for blusset.
- Lad den køle af og den er klar til servering.