
Opskrift på dumplings
Vi har en opskrift på den lækre asiatiske ret dumplings. Dumplings minder lidt om forårsruller, men den tynde dej rundt om det lækre fyld er dampet i stedet for.
Denne udgave er fyldt med lækre grøntsager, tigerrejer og hakket svinekød.
Vi har opskriften fra bogen: “Sund junk food“, hvor forfatteren Katrine Tuborgh siger følgende om retten:
“Jeg holder meget af dumplings, fordi de er bløde, saftige og rige på smag. Jeg smagte min første dumpling ved poolen på et luksushotel i Shanghai, og den var himmelsk. Det er meget nemmere at lave sine egne dumplings, end man skulle tro. Og man kan altid øve sig i at gøre dem pænere. Du kan sagtens købe færdige dumplingwraps, men det giver en særlig tilfredsstillelse at lave dem selv.”

Dumplings
Ingredienser
Fars
- 300 gram Hakket svinekød Økologisk og ikke for magert
- 1 tsk. Frisk ingefær Fintrevet
- 1 spsk. Tamari
- 3 fed Hvidløg Fintrevet
- 1 tsk. Løgpulver
- 1 deciliter Hvidkål Fintrevet
- 1 stk. Forårsløg Meget fint skåret
- 1 stk. Æg Stort og pisket
- 1 spsk. Sesamolie
- 0.5 tsk. Havsalt
- Peber
- 100 gram Tiger rejer Rå og pillede
DUMPLINGDEJ UDEN HVEDE
- 100 gram Mandelmel Fedtreduceret
- 170 gram Mel Arrowroot-mel
- 0.5 tsk. Havsalt
- 1 stk. Æg Lille
- 3/4-1 deciliter Vand
- 2 spsk. Kokosolie Smeltet
DUMPLINGDEJ MED HVEDE
- 4 deciliter Hvedemel
- 2 deciliter Kogende vand
Sådan gør du
Fars
- Rør svinekød, rejer, ingefær, tamari, hvidløg, løgpulver, kål, forårsløg, æg, sesamolie, salt og peber godt sammen.
- Dæk farsen til, og sæt den i køleskabet 1-2 timer.
For at lave dumplingdej uden hvede start her:
- Bland mandelmel, arrowroot-mel og havsalt i en lille røreskål.
- Pisk ægget sammen, og tilsæt det sammen med vandet (hold lidt vand tilbage).
- Rør det hele godt sammen.
- Tilsæt smeltet kokosolie, og ælt, indtil dejen er glat og smidig.
For at lave dumplingdej med hvede start her:
- Rør forsigtigt hvedemel ud i det kogende vand med en gaffel.
- Saml dejen, og ælt den smidig.
Begge typer dej:
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er 1-2 millimeter tyk.
- Tryk den ud i cirkler med en diameter på 9 cm.Brug en skål eller metalform, som passer i størrelsen.
- Placér en spiseskefuld fars i midten af hver dumpling.
- Fold dejen op omkring kødbollen, og saml den godt på toppen.
- Tilbered dumplings i en bambusdampkoger eller anden dampindsats.
- Bring en stor gryde vand i kog. For bunden af en dampkurv eller dampindsats med bagepapir, og stik huller i det, så dampen kan komme ind.
- Anbring dumplings på bagepapiret – de må ikke røre hinanden, for så klistrer de sammen.
- Stil dampkurv eller indsats ned i gryden med det kogende vand, og damp dumplingsene i 10-12 minutter, eller til de er helt gennembagte.