x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Smørstegte skrubber

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 12. juni 2020
Fiskefilet er klassisk dansk og altid en sikker vinder. Hvem synes ikke altid, at fiskefileten er noget af det bedste på julefrokostbordet?

Skrubbe er en rigtig dejlig spisefisk, og når den er i sæson er det bare med at slå til!

Fiskefilet er klassisk dansk og altid en sikker vinder. Hvem synes ikke altid, at fiskefileten er noget af det bedste på julefrokostbordet?

Det behøver ikke være noget, man kun får til julefrokosten eller andre komsammener, og det er ikke besværligt at lave fra bunden af – heller ikke på en travl hverdag, hvor det helst skal være nemt.

Smørstegte skrubber

Og tro mig, nu hvor vi selv er en travl børnefamilie, så kender jeg alt til det der med, at det bare skal være hurtigt og nemt. Her er fiskefileter faktisk helt geniale, fordi man bare kan servere rugbrød til. Er rugbrød generelt ikke bare som sendt fra himmelen på de dage, hvor overskuddet er ekstra lavt?

Smørstegte skrubber


Smørstegte skrubber

Fiskefilet er klassisk dansk og altid en sikker vinder. Hvem synes ikke altid, at fiskefileten er noget af det bedste på julefrokostbordet?
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • Skrubbefilet
  • Groft salt
  • Smør til stegning
  • Hvedemel
  • Æg pisket
  • Rasp

Sådan gør du

    1. Tjek først skrubberne efter for ben. Dem har vi ikke lyst til at sætte tænderne i.
    2. Kom salt på begge sider af fileterne og lad dem ligge og gourmetsalte i 10 minutter. Gourmetsaltning/rimning gør altid noget virkelig godt for fisk, fordi det trækker noget af væsken ud og gør kødet mere fast i konsistensen.
    3. Skyl fileterne under den kolde hane, så saltet fjernes.
    4. Dup kødet tørt.
    5. Fordel mel, pisket æg samt rasp i hver sin skål/tallerken.
    6. Smelt smørret på en pande. Vi skal bruge riiiigeligt med smør!
    7. Tag én fiskefilet ad gangen: Vend først fileten i mel, derefter i æg og til sidst i rasp, hvorefter den lægges direkte over i smørret på den varme pande. Et smart trick er at bruge den ene hånd til det våde og den anden hånd til det tørre, så du altid har en tør hånd fri.
    8. Gentag med de resterende fileter.
    9. Lad dem stege i et par minutter på hver side.
    10. Servér fileterne med rugbrød, citronskiver og hjemmerørt remoulade.
    Smørstegte skrubber

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.