Go Back

Smørstegte skrubber

Fiskefilet er klassisk dansk og altid en sikker vinder. Hvem synes ikke altid, at fiskefileten er noget af det bedste på julefrokostbordet?
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Fisk, Fiskefilet, Frokost, Rødspætte, Rødspættefilet, Skrubbe
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • Skrubbefilet
  • Groft salt
  • Smør til stegning
  • Hvedemel
  • Æg pisket
  • Rasp
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

    1. Tjek først skrubberne efter for ben. Dem har vi ikke lyst til at sætte tænderne i.
    2. Kom salt på begge sider af fileterne og lad dem ligge og gourmetsalte i 10 minutter. Gourmetsaltning/rimning gør altid noget virkelig godt for fisk, fordi det trækker noget af væsken ud og gør kødet mere fast i konsistensen.
    3. Skyl fileterne under den kolde hane, så saltet fjernes.
    4. Dup kødet tørt.
    5. Fordel mel, pisket æg samt rasp i hver sin skål/tallerken.
    6. Smelt smørret på en pande. Vi skal bruge riiiigeligt med smør!
    7. Tag én fiskefilet ad gangen: Vend først fileten i mel, derefter i æg og til sidst i rasp, hvorefter den lægges direkte over i smørret på den varme pande. Et smart trick er at bruge den ene hånd til det våde og den anden hånd til det tørre, så du altid har en tør hånd fri.
    8. Gentag med de resterende fileter.
    9. Lad dem stege i et par minutter på hver side.
    10. Servér fileterne med rugbrød, citronskiver og hjemmerørt remoulade.
    Smørstegte skrubber