Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Remoulade

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

29. april 2019
Dejlig og lækker hjemmelavet remoulade. Det er faktisk ikke så svært at lave det selv, og ligesom med en hjemmerørt mayonnaise, smager det så meget bedre end industriens købeudgaver.

Opskrift på remoulade

Dejlig og lækker hjemmelavet remoulade. Det er faktisk ikke så svært at lave det selv, og ligesom med en hjemmerørt mayonnaise, smager det så meget bedre end industriens købeudgaver.

Opskriften består af hakkede/blendet grøntsager sammen med en hjemmerørt mayonnaise.


Servings: 4 personer

Remoulade

Dejlig og lækker hjemmelavet remoulade. Det er faktisk ikke så svært at lave det selv, og ligesom med en hjemmerørt mayonnaise, smager det så meget bedre end industriens købeudgaver.
Author: Per Asmussen
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredients

Remoulade

  • 1 stk. Æggeblomme
  • 1 tsk. Groft salt Med top
  • 0.5 tsk. Dijonsennep
  • 0.5 tsk. Hvidvinseddike
  • 1-1.5 deciliter Olie Smagsneutral. F.eks. rapsolie.
  • Krydderier Salt, hvid peber og citronsaft

Remoulade

  • 01-1.5 deciliter Mayonnaise Brug ovenstående eller en købeudgave
  • 1 stk. Gulerødder
  • 2 tsk. Kapers
  • 1 stk. Skalotteløg Eller 1 lille løg
  • 1 spsk. Cornichoner Kan erstattes af syltede agurker
  • 0.5 tsk. Sennep Gerne grovkornet
  • 1 tsk. Karry
  • 1.5 spsk. Gurkemeje For farvens skyld
  • Salt
  • Peber

Instructions

Mayonnaise

  • Nøglen til at få succes med at røre din egen mayonnaise er at man har styr på sine temperaturer. Den skiller nemt hvis der er for stor forskel på de forskellige ingrediensers temperatur.
  • Derfor er det en god ide at tage sine råvarer ud af køleskabet 30-60 minutter før du går i gang, så temperaturforskellen er minimal. Jeg plejer at dele mit æg i blomme og hvider og kommer hviderne i en bøtte med låg i køleskabet. De kan bruges til chokolademousse, marengs eller kyskager.
  • Kom æggeblommen og salt i en skål med en fugtigt kareklud under. Det gør at den ikke bevæger sig. Du kan piske din mayo med et piskeris, el-pisker eller stavblender med piskeris. Jeg bruger typisk det sidste.
  • Start med at piske æggeblommen sej med saltet, lidt ligesom du gør med frikadeller. 
  • Tilsæt sennep og hvidvinseddike mens du pisker.
  • Herefter skal olien kommes i under konstant piskning. Kom det i en så tynd stråle som overhoved mulig i starten og og tilsæt lidt mere ad gangen.
  • Bliv ved indtil den har den tykkelse du ønsker.
  • Smag den til med en god flagesalt, hvid peber og citronsaft.

Remoulade

  • Skræl guleroden og skær den i grove stykker a' cirka 1x 1,5 cm.
  • Læg dem i en gryde og kom enten kogende vand i gryden eller bring noget vand i kog. Jeg har en "kogende vandhane", så jeg kommer typisk bare kogende vand direkte i gryden. Placer gulerodsstykkerne i vandet i 5 minutter og lad dem køle lidt af inden du går videre.
  • Skræl løget og skær det i grove stykker. Kom løg, gulerodsstykker, cornichons (eller syltede agurker) i en blender/mini-hakker/foodprocessor og hak dem relativt fint. Der må gerne være lidt struktur tilbage i dem.
  • Bland det sammen med din mayo og smag den til med salt, peber, sennep og karry. Juster farven med gurkemeje, så den får den velkendte gule farve.
  • Lad den stå og trække i køleskabet i 15-30 minutter inden servering.
  • Velbekomme.