Skøn nøddeagtig smag. Drysset med revet parmesan. Super alternativ til de sædvanlige kartofler. Et godt tilbehør til mange retter.

Opskrift på smørstegt blomkål
Dejligt velsmagende smørstegt blomkål er et fantastisk tilbehør på middagsbordet! Vi valgte det som et alternativ til kartofler, og det fungerede helt perfekt. Rå blomkål har ikke en helt formidabel smag som sådan, men så snart den steges, så sker der ting og sager! Smagen bliver lækker og nøddeagtig, og måske derfor er det også en populær grøntsag blandt vegetarer, da den giver lidt ekstra dybde til retter, hvor kødet af gode grunde er fraværende. Netop nu er det sæson for blomkål, men blomkål er ikke altid lige populært blandt alle. Det hænger nok sammen med, at blomkål nemt bliver lidt for udkogt, lidt for blødt og lidt for smattet. Er vi ikke alle på ét eller andet tidspunkt blevet indlagt til at spise en skamkogt grøntsagsblanding af broccoli, blomkål og gulerødder? Tilberedt korrekt, kan blomkål dog blive helt fantastisk, og i denne opskrift fik blomkålen et skønt stegt ydre, mens der stadig var lidt “modstand”, når man bed i gennem buketterne. Næste gang vil jeg prøve at tilføje nogle nødder, enten hasselnødder eller mandler, for at få lidt sprødhed med indover. Denne opskrift var til to voksne og et 3-årigt barn.Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:

Servings: personer
Smørstegt blomkål
Skøn nøddeagtig smag. Drysset med revet parmesan. Super alternativ til de sædvanlige kartofler. Et godt tilbehør til mange retter.
Ingredients
- 0.5 stk. Blomkål
- 30 gram Smør
- 1 spsk. Olie smagsneutral
- 50 gram Parmesan cirka
- Citronsaft til smag
- Salt til smag - gerne flagesalt
- Peber til smag - fra kværn
Instructions
- Start med at skylle blomkålen under hanen.
- Skær herefter blomkålen ud i buketter.
- Halvér buketterne hvis muligt.
- Find en pande og sæt den på komfuret.
- Tænd komfuret på højt blus.
- Kom olie og smør på den varme pande. Her er det vigtigt, at smørret ikke tager farve og bliver brunt.
- Rist blomkålen af til den har taget godt med farve og har en karameliseret overflade.
- Dæk panden til og lad blomkålen tilberede færdig i 2-3 minutter.
- Hæld den stegte blomkål over i en skål. Pres citronsaft udover blomkålen og riv parmesanen udover.
- Servér straks