Opskrift på sandwich med laks og bananchutney
Denne laksesandwich indeholder en lidt speciel kombination, men det giver dig alt hvad du har brug for i en sandwich: surt, blødt, knæk, bittert, knas, salt, noget stærkt, umami og sødt. Bananchutney, mayonnaise rørt på mandelolie, sprøde grønkålschips og en dejlig varmrøget laks.
Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:
“Min mors veninde fra Danmark plejer at servere al mad som tapas. Så når man kommer på besøg, får man lidt af hver, og en af de ting hun serverede en dag, jeg var på besøg, var en bananchutney. Den var fantastisk! Jeg spiste det på ostemadder, til kød, og jeg kan sagtens se det til en god karryret. Jeg fik et glas med hjem, men jeg var så sparsommelig med chutneyen, at jeg ikke nåede at tømme glasset, inden det blev for gammelt. Denne opskrift vil altid få mig til at tænke på hende.”

Sandwich med laks og bananchutney
Ingredienser
BANAN- OG MANGOCHUTNEY
- 2 stk. Bananer Skåret i skiver
- 1 stk. Mango Skåret i frikanter
- 2 fed Hvidløg Pressede
- 1 stk. Chili Skåret i skiver
- 40 gram Rosiner
- 0.5 spsk. Karry
- 0.25 tsk. Kanel
- 2 spsk. Sukker
- 1 deciliter Æbleeddike
MANDELMAYO
- 100 gram Mandler
- 2 deciliter Olie
- 2 stk. Æggeblommer
- 1 tsk. Sennep Grov
- 1 tsk. Eddike
- Salt
- Peber
- 0.5 tsk. Mandelekstrakt
GRØNKÅLSCHIPS
- 200 gram Grønkål
- 1 spsk. Olie
- Salt
- Peber
- 250 gram Varmrøget laks
- 6 stk. Boller Sandwichboller
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser til chutneyen i en gryde, bring det i kog, og lad det simre i 15-20 minutter – det meste af væden skal koge ind, men husk på, at chutney tykner, når det køler af. Kom det i køleskabet natten over. Rist mandlerne på en pande i 1 minut. Hæld dernæst olien over, tag af varmen, og lad mandlerne hvile i olien på den varme pande i ½ time. Tag af varmen, og lad køle ned. Blend dem i en foodprocessor, og si de resterende mandelstykker fra. Pisk æggeblommerne, sennep, eddike, salt og peber sammen, og kom olien i meget lidt ad gangen, mens du pisker – hvis du hælder olien i for hurtigt, så skiller mayonnaisen, så hav tålmodighed. Rør mandelekstrakt i, og kom det i køleskabet, til du er klar til at servere. Skær grønkålen fra stilken, riv bladene i mindre stykker, så de bliver omkring 4x4 cm. Vend grønkålen med olie, salt og peber, og bag ved 180 grader í 10-15 minutter, til det er sprødt. Smør en bolle med mayonnaise. Kom chutney ovenpå, læg stykker af laks på henover og til sidst en håndfuld grønkålschips. Luk bollen sammen. Velbekomme!