
Opskrift på regnbuesalat
Lækker vegetarisk salat med bønner, rodfrugter, kål, grønt, mandler og avocadopuré.
Opskriften er til 4 personer og laves i 4 glas.
Det kan bruges til en frokost på farten eller et måltid hjemme.
Vi har opskriften fra bogen: “Vild med bønner og alverdens bælgfrugter“, af Marie Melchior og Betina Hastoft.

Regnbuesalat
Ingredients
- 200 gram Spidskål rød
- 200 gram Spidskål grøn
- 1 dåse Kidneybønner eller 250 gram kogte
- 3 stk. Peberfrugt i forskellige farver
- 3 stk. Gulerødder
- 200 gram Rødbede cirka, 2 små
Ristede mandler
- 100 gram Mandler
- 2 spsk. Salt fint
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Røget paprika
Avocadopuré
- 2 stk. Avocado
- 1 stk. Citron
- 1 deciliter Olivenolie
- 1 deciliter Vand
- 1 bundt Koriander
- 1 bundt Mynte
Instructions
Snit de to slags kål helt fint.
Dræn kidneybønner og skyl dem i koldt vand.
Skyl og skær peberfrugter i små tern.
Skræl gulerødder og rødbeder.
Riv dem på et råkostjern.
Ristede mandler
- Kom mandler i en skål med salt og dæk med vand. Lad dem trække i 10 minutter. Tænd ovnen på 200 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir. Hæld vandet fra mandlerne og fordel dem på pladen. Rist mandlerne sprøde i ovnen i 10 minutter. Afkøl mandlerne og vend dem i olivenolie. Drys med røget paprika.
Avocadopuré
- Halvér avocadoer og fjern stenene. Kom dem i en foodprocessor med citronsaft, olie og vand. Blend til en lind puré. Skyl krydderurter og nip bladene fra stilkene. Kom urterne i foodprocessoren og blend.
Servering
- Kom avocadopuré i bunden af hvert glas. Læg de snittede grøntsager og bønner i lag i glassene. Drys til sidst med paprikamandler.