ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Regnbuesalat

MUUSMANN FORLAG | 11. januar 2021
Lækker vegetarisk salat med bønner, rodfrugter, kål, grønt, mandler og avocadopuré. Opskriften er til 4 personer og laves i 4 glas. 

Lækker vegetarisk salat med bønner, rodfrugter, kål, grønt, mandler og avocadopuré.

Opskriften er til 4 personer og laves i 4 glas.

Det kan bruges til en frokost på farten eller et måltid hjemme.

Vi har opskriften fra bogen: “Vild med bønner og alverdens bælgfrugter“, af Marie Melchior og Betina Hastoft.


Regnbuesalat

Lækker vegetarisk salat med bønner, rodfrugter, kål, grønt, mandler og avocadopuré. Opskriften er til 4 personer og laves i 4 glas. 
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 200 gram Spidskål rød
  • 200 gram Spidskål grøn
  • 1 dåse Kidneybønner eller 250 gram kogte
  • 3 stk. Peberfrugt i forskellige farver
  • 3 stk. Gulerødder
  • 200 gram Rødbede cirka, 2 små

Ristede mandler

  • 100 gram Mandler
  • 2 spsk. Salt fint
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Røget paprika

Avocadopuré

  • 2 stk. Avocado
  • 1 stk. Citron
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 1 deciliter Vand
  • 1 bundt Koriander
  • 1 bundt Mynte

Sådan gør du

Snit de to slags kål helt fint.

Dræn kidneybønner og skyl dem i koldt vand.

Skyl og skær peberfrugter i små tern.

Skræl gulerødder og rødbeder.

Riv dem på et råkostjern. 

 

    Ristede mandler

    • Kom mandler i en skål med salt og dæk med vand.
      Lad dem trække i 10 minutter.
      Tænd ovnen på 200 °C.
      Beklæd en bageplade med bagepapir.
      Hæld vandet fra mandlerne og fordel dem på pladen.
      Rist mandlerne sprøde i ovnen i 10 minutter.
      Afkøl mandlerne og vend dem i olivenolie.
      Drys med røget paprika. 
       

    Avocadopuré

    • Halvér avocadoer og fjern stenene.
      Kom dem i en foodprocessor med citronsaft, olie og vand.
      Blend til en lind puré.
      Skyl krydderurter og nip bladene fra stilkene.
      Kom urterne i foodprocessoren og blend. 
       

    Servering

    • Kom avocadopuré i bunden af hvert glas.
      Læg de snittede grøntsager og bønner i lag i glassene.
      Drys til sidst med paprikamandler. 

    Om forfatteren


    Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

    Vild med bønner

    Bogen kan købes her.