Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pullapart hvidløgsbrød med ost

Foodeliciouscph

Foodeliciouscph ejes af en madglad kvinde, som elsker at lave mad, bage og udvikle opskrifter. Derudover er foodeliciouscph et køkken, med opskrifter fra rundt omkring i verdenen!

21. januar 2020

Opskrift på pullapart hvidløgsbrød med ost

Dejligt og lækkert ostebrød i form af et pullapart brød med hvidløg og persille. 

Brødet er perfekt til et buffet, grillmad eller på farten – da man nemt kan trække et stykke af – ligesom f.eks. et møllehjul.


Antal: 1 brød

Pullapart hvidløgsbrød med ost

Forfatter: Foodeliciouscph
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Dej

  • 25 gram Gær 1/2 pakke
  • 350 gram Mel
  • 50 gram Smør
  • Æg 1-2 stk. - afhængig af størrelsen
  • 1 deciliter Mælk
  • 1 tsk. Salt

Fyld

  • 90 gram Mozzarella
  • 90 gram Cheddar ost
  • Persille hakket
  • 2 fed Hvidløg

Sådan gør du

  • Smelt smør, og bland derefter mælk og gæren i indtil gæren er opløst.
    Derefter tilsættes de resterende ingredienser.
    Lad dejen hæve i en lille times tid ?
    Bland derefter stuetempereret smør, sammen med ost, hvidløg, persille.
    Når dejen har hævet, rulles den ud - og osteblandingen smøres ud på dejen.
    Derefter skæres dejen i firkanter, så de passer med brødformen.
    Når firkanterne er skåret ud, ligges der cirka 4-5 stykker sammen og placeres derefter i formen med de skåret sider opad. 
    Pullapart brød
    Sådan forsættes der, indtil formen er fyldt ud.
    Lad evt. brødet hæve i formen i 20-30 minutter.
    Drys med salt og peber, og pensel med et æg.
    Sæt derefter i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.