Opskrift på pullapart hvidløgsbrød med ost
Dejligt og lækkert ostebrød i form af et pullapart brød med hvidløg og persille.
Brødet er perfekt til et buffet, grillmad eller på farten – da man nemt kan trække et stykke af – ligesom f.eks. et møllehjul.

Pullapart hvidløgsbrød med ost
Ingredienser
Dej
- 25 gram Gær 1/2 pakke
- 350 gram Mel
- 50 gram Smør
- Æg 1-2 stk. - afhængig af størrelsen
- 1 deciliter Mælk
- 1 tsk. Salt
Fyld
- 90 gram Mozzarella
- 90 gram Cheddar ost
- Persille hakket
- 2 fed Hvidløg
Sådan gør du
- Smelt smør, og bland derefter mælk og gæren i indtil gæren er opløst. Derefter tilsættes de resterende ingredienser. Lad dejen hæve i en lille times tid ? Bland derefter stuetempereret smør, sammen med ost, hvidløg, persille. Når dejen har hævet, rulles den ud - og osteblandingen smøres ud på dejen. Derefter skæres dejen i firkanter, så de passer med brødformen. Når firkanterne er skåret ud, ligges der cirka 4-5 stykker sammen og placeres derefter i formen med de skåret sider opad.
Sådan forsættes der, indtil formen er fyldt ud. Lad evt. brødet hæve i formen i 20-30 minutter. Drys med salt og peber, og pensel med et æg. Sæt derefter i ovnen på 175 grader i 20-25 minutter.