x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Protein gulerodskage

LENE THOMSEN | 8. april 2020
Sukkerfri, svampet og nem

Det er virkelig typisk mig at springe over, hvor gærdet er lavest, i hvert fald når det kommer til madlavning! I hverdagene tilbereder jeg ALT i min mikroovn – selv mine grøntsager.

Havregrød er uden tvivl min store svaghed, og jeg kunne spise det døgnet rundt, hvis det ikke var fordi jeg går ret meget op i at variere min kost. Ha ha!

Protein gulerodskage

På det seneste har jeg fundet ud af, hvordan jeg tryller min havregrød om til kage! Det foregår selvfølgelig stadig i min elskede mikroovn.

Jeg laver forskellige slags, men dette er én af mine favoritter: Gulerodskage. Den er både gluten- og sukkerfri, og så er den fyldt med protein.

Hvis du vil spise kage til morgenmad, så bliver den her din bedste ven.

 

Protein gulerodskage opskrift


Protein gulerodskage

Sukkerfri, svampet og nem
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Lene Thomsen

Ingredienser

  • 50 gram Havregryn evt. glutenfri
  • 40 gram Gulerod groft revet
  • 30 gram Proteinpulver 1 scoop - jeg bruger Salted Caramel Whey fra Bodylab
  • Kanel mængde efter smag
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Vand fra hanen

Sådan gør du

    1. Rør alle ingredienser - bortset fra vand - sammen i en skål, der kan gå i mikroen. Jeg bruger en plastikskål på cirka 12 centimeter i diameter. Jeg bruger proteinpulver med smag af saltkaramel, og derfor behøver jeg hverken at tilsætte salt eller sødemiddel.
    2. Tilsæt vand under omrøring. Jeg tænder altid for vandhanen og lader det løbe med en tynd stråle, så jeg bare kan holder skålen under, imens jeg rører kraftigt rundt i det. Konsistensen skal være lidt lind, men stadig "grødagtig".
    3. Lad det stå og trække i et par minutter. Det får lige havregrynene til at bløde lidt op.
    4. Rør kraftigt rundt i det, og tilsæt eventuelt mere vand - det plejer at være tykkere efter at have stået lidt.
    5. Sæt skålen i mikroen og giv den 4 - 5 minutter på cirka 750 Watt. Jeg kigger gerne til den efter knap 4 minutter og tager den ud, når den ud når jeg kan se, at grøden / dejen er lige ved at være klar til at slippe bunden af skålen.
    6. Tag skålen ud og lad den eventuelt stå og trække færdigt under et låg.
    7. Vend forsigtigt kagen ud af skålen. Jeg trykker lidt på plastikskålen og banker den lidt i bunden og så videre.
    8. Lad kagen køle af på en rist.

Noter

Det allerlækreste er faktisk at tilføje lidt hakkede mandler og rosiner til grøden, inden den kommer i mikroen. Jeg laver også ofte en "frosting" af aquafaba med sødemiddel og kommer ovenpå.

Om forfatteren


Lene deler opskrifter på alt lige fra thaimad til havregrød. Hun er i særdeleshed glad for næringsrig mad, der stadig smager syndigt!