Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Protein gulerodskage

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

8. april 2020
Sukkerfri, svampet og nem

Opskrift på protein gulerodskage

Det er virkelig typisk mig at springe over, hvor gærdet er lavest, i hvert fald når det kommer til madlavning! I hverdagene tilbereder jeg ALT i min mikroovn – selv mine grøntsager.

Havregrød er uden tvivl min store svaghed, og jeg kunne spise det døgnet rundt, hvis det ikke var fordi jeg går ret meget op i at variere min kost. Ha ha!

Protein gulerodskage

På det seneste har jeg fundet ud af, hvordan jeg tryller min havregrød om til kage! Det foregår selvfølgelig stadig i min elskede mikroovn.

Jeg laver forskellige slags, men dette er én af mine favoritter: Gulerodskage. Den er både gluten- og sukkerfri, og så er den fyldt med protein.

Hvis du vil spise kage til morgenmad, så bliver den her din bedste ven.

Protein gulerodskage opskrift


Servings: 1 person

Protein gulerodskage

Sukkerfri, svampet og nem
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 4 minutter

Ingredients

  • 50 gram Havregryn evt. glutenfri
  • 40 gram Gulerødder groft revet
  • 30 gram Proteinpulver 1 scoop - jeg bruger Salted Caramel Whey fra Bodylab
  • Kanel mængde efter smag
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Vand fra hanen

Instructions

  • Rør alle ingredienser - bortset fra vand - sammen i en skål, der kan gå i mikroen. Jeg bruger en plastikskål på cirka 12 centimeter i diameter. Jeg bruger proteinpulver med smag af saltkaramel, og derfor behøver jeg hverken at tilsætte salt eller sødemiddel.
  • Tilsæt vand under omrøring. Jeg tænder altid for vandhanen og lader det løbe med en tynd stråle, så jeg bare kan holder skålen under, imens jeg rører kraftigt rundt i det. Konsistensen skal være lidt lind, men stadig "grødagtig".
  • Lad det stå og trække i et par minutter. Det får lige havregrynene til at bløde lidt op.
  • Rør kraftigt rundt i det, og tilsæt eventuelt mere vand - det plejer at være tykkere efter at have stået lidt.
  • Sæt skålen i mikroen og giv den 4 - 5 minutter på cirka 750 Watt. Jeg kigger gerne til den efter knap 4 minutter og tager den ud, når den ud når jeg kan se, at grøden / dejen er lige ved at være klar til at slippe bunden af skålen.
  • Tag skålen ud og lad den eventuelt stå og trække færdigt under et låg.
  • Vend forsigtigt kagen ud af skålen. Jeg trykker lidt på plastikskålen og banker den lidt i bunden og så videre.
  • Lad kagen køle af på en rist.

Notes

Det allerlækreste er faktisk at tilføje lidt hakkede mandler og rosiner til grøden, inden den kommer i mikroen. Jeg laver også ofte en "frosting" af aquafaba med sødemiddel og kommer ovenpå.