Den klassiske sandwich fra Philadelphia - i denne version med ribeye, løg, peberfrugt og cheese whizz - amerikansk smelteost på steroider - og hele molevitten serveret i en hjemmebagt "hoagie bun".

Opskrift på philly cheese steak sandwich
Philly cheese steak….en klassiker fra det amerikanske comfort kitchen.
Den klassiske sandwich fra Philadelphia – i denne version med ribeye, løg, peberfrugt og cheese whizz – amerikansk smelteost på steroider – og hele molevitten serveret i en hjemmebagt “hoagie bun”.

Antal: sandwich
Philly cheese steak sandwich
Den klassiske sandwich fra Philadelphia – i denne version med ribeye, løg, peberfrugt og cheese whizz – amerikansk smelteost på steroider – og hele molevitten serveret i en hjemmebagt "hoagie bun".
Ingredienser
Philly cheese steak sandwich
- 150 gram Ribeye marmoreret oksefilet fra det øverste stykke
- 1 stk. Løg lille
- 0.5 stk. Peberfrugt grøn
- Olivenolie
- Ostesauce hjemmelavet cheez whiz
- Salt og Peber
- Brød en lille portions baguette – eller en hoagie roll
Hjemmelavet Cheez Wizz
- 120 gram Cheddar ost stærk, i tern
- 50 gram Flødeost neutral
- 1 tsk. Sukker
- 1 tsk. Sennepspulver Engelsk
- 1 knivspids Hvidløgspulver
- 1 knivspids Løgpulver
- 1 tsk. Maizena rørt ud i lidt vand
- 125 milliliter Sødmælk
- Gurkemeje lidt, hvis du vil give din cheez wizz den helt rigtige gyldne farve
Hoagie buns
- 7 gram Tørgær
- 400 gram Mel evt. lidt mere
- 2 spsk. Sukker
- 2 tsk. Salt
- 3 deciliter Vand lunt
- 60 gram Smør blødt
- 1 stk. Æg til pensling
Sådan gør du
Sandwich
- Løg og grøn peberfrugt hakkes og steges let gyldent i olivenolie. Kødet skæres i ganske tynde skiver. Tag løg og peber af panden, skru op for varmen, tilsæt lidt ekstra olivenolie og steg kødet til det får lidt farve, men det må ikke blive tørt. Smag til med salt og peber. Lun brødet i ovnen. Flæk brødet (som et pølsebrød) og kom kødet på, derpå de bløde løg. Kom masser af lun cheez whiz på. Og guf løs!
Hjemmelavet Cheez Wizz
- Varm mælken op i en gryde. Kom de øvrige ingredienser i en blender og kør til alt er blandet. Tilsæt den varme mælk lidt ad gangen. Hold ostecremen lun i en gryde over vandbad.
Hoagie buns
- I røremaskinens skål opløses gæren i 1 dl. af vandet sammen med et nip sukker. Lad det stå i 15 minutter til der begynder at forme sig bobler i overfladen. Kom derpå mel, sukker, salt og resten af vandet i røreskålen og kør dejen med dejkrog i 20 minutter ved lav hastighed. Dejen skal lige slippe skålen, så tilsæt evt. lidt mere mel undervejs. Tilsæt så det bløde smør og kør i endnu i nogle minutter til smørret er helt inkorporeret. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve 1 time. Slå derpå dejen ned og del den i 6 stykker. Rul stykkerne ud til rektangler ca. 15×10. Rul dem sammen på den lange led og knib sammenføjningen sammen. Læg dem med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir på bagepladen. Dæk dem med et fugtigt viskestykke og lad den efterhæve 1/2 time. Så giver man hvert brød 3 små skrå snit, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og bages på 190 grader 15-20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist inden videre brug.