Lynhurtig aftensmad?
På cirka 15 minutter kan du trylle et lækkert måltid frem med pasta, spinat, parmesan og laks.

Ingredienser
- 300 gram Pasta
- 30 gram Salt
- 3 liter Vand
- 10 gram Smør
- 1 stk. Løg lille, finthakket
- 0.5 deciliter Hvidvin
- Spinat frossen, 5 "kugler"
- 50 gram Parmesan friskrevet
- 250 gram Laks
- Citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Mens pastaen koger laver du fyldet. Find en sauterpande frem og smelt smørret ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur). Hak løget fint og steg løget. Det skal blot blive gennemsigtigt, ikke brunes. Skru ned hvis panden er for varm. Tilsæt hvidvinen og lad det simre i 1-2 minutter. Tilsæt spinat, så det kan smeltes. Når pastaen er færdig tages den direkte fra gryden og over på panden. Det gør at du får kogevandet med over, som får retten til at tykne. Pluk laksen med hænderne eller skær den i mindre stykker og kom over i panden. Riv parmesan henover og lad det får 2-3 minutter ved lav varme. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. citronskal. Velbekomme.
Noter
I foråret kan du sagtens tilsætte ramsløg sammen med spinat, det smager dejligt.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.