Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pasta med pikantost, bacon og grønt

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

15. maj 2024
Har du nogensinde prøver at bruge flødeost i din pasta? Det gør retten lækker cremet og tilføjer masser af smag. Du sætter selv dit præg på smagen, alt efter hvilken type smøreost du vælger.
Pasta med pikantost, bacon og grønt

Opskrift på pasta med pikantost, bacon og grønt

Har du nogensinde prøver at bruge flødeost i din pasta? Det gør retten lækker cremet og tilføjer masser af smag. Du sætter selv dit præg på smagen, alt efter hvilken type smøreost du vælger. I denne udgave har jeg brugt pikantost og suppleret med sprød bacon, rød peberfrugt, friske tomater og basilikum – det giver en smagfuld og fyldig pastaret, som kan være på bordet på bare 20 min. En rigtig herlig hverdagsret.


Pasta med pikantost, bacon og grønt
Antal: 4 personer

Pasta med pikantost, bacon og grønt

Har du nogensinde prøver at bruge flødeost i din pasta? Det gør retten lækker cremet og tilføjer masser af smag. Du sætter selv dit præg på smagen, alt efter hvilken type smøreost du vælger.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Pasta penne el. anden pasta
  • 1 pakke Bacon i tern
  • 2 stk. Forårsløg
  • 1/2 stk. Rød peberfrugt
  • 2 stk. Gulerødder
  • 200 gram Pikantost gul
  • 2 deciliter Mælk el. kogevand fra pastaen
  • 100 gram Cherrytomater
  • 1 håndfuld Basilikumblade
  • 1/2 tsk. Paprika
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Sæt pastaen til kogning i letsaltet vand.
  • Mens pastaen koger, kan du tilberede grøntsagerne; forårsløgene hakkes fint, peberfrugten skæres i tern, gulerødderne rives groft, tomaterne skæres i halve og basilikum hakkes fint.
  • Svits bacon i en gryde til den er sprød og tag den derefter af varmen.
  • I samme gryde svitses forårsløg, peberfrugt og gulerødder et par minutter.
  • Tilsæt ost og mælk (el. vand) til gryden og lad det koge nogle minutter, til osten er smeltet.
  • Hæld vandet fra pastaen og vend derefter pastaen i gryden sammen med bacon, tomater og basilikum.
  • Tilsæt paprika og smag til med salt og peber.
  • Anret i tallerkner og server med lidt tomater og basilikum på toppen.