ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pasta Alfredo (Fettuccine)

PER ASMUSSEN | 12. marts 2024
Oplev den autentiske smag af Italien med vores nemme opskrift på Pasta Alfredo med Fettuccine. Dette klassiske måltid er perfekt for alle pastaelskere og bringer en lille bid af romersk historie ind i dit køkken. Lær at lave denne cremede og trøstende ret, som er ideel til en hyggelig familieaften eller en romantisk middag.
Pasta Alfredo

Jeg er generelt kæmpe fan af det italienske køkkens simple pastaretter: Spaghetti Carbonara og Cacio e Pepe. Så jeg eksperimenterer hele tiden med at lave de retter og nu er det lykkedes mig at ramme en helt perfekt Pasta Alfredo.

Det er en klassiker inden for italiensk køkken og stammer oprindeligt fra Rom. Den blev berømt takket være Alfredo Di Lelio, der introducerede retten i sin restaurant i begyndelsen af det 20. århundrede. Retten blev skabt i et forsøg på at tilfredsstille sin gravide hustrus cravings. Hun var så begejstret for den, at Alfredo besluttede at tilføje den til sin restaurantmenu. Den oprindelige opskrift består kun af fettuccine, smør og parmesan, men i dag findes der mange variationer med fløde, svampe og sågar kylling.

Hvorfor er den så populær i USA? Tilsyneladende spiste Mary Pickford og Douglas Fairbanks på deres bryllupsrejse på Alfredo di Lelios restaurant i Rom i 1927.

De elskede hans Fettuccine Alfredo og da de vendte tilbage til USA, kunne de ikke rose denne lækre cremede pastaret nok. Derefter i 1966 begyndte Pennsylvania Dutch Noodle Company at markedsføre deres “Fettuccine Egg Noodles”, der dog indeholdte fløde og schweizisk ost sammen med Parmesan og smør.

Jeg laver den helt klassiske og orginale opskrift her.


Pasta Alfredo
Antal: 4 personer

Pasta Alfredo (Fettuccine)

Oplev den autentiske smag af Italien med vores nemme opskrift på Pasta Alfredo med Fettuccine. Dette klassiske måltid er perfekt for alle pastaelskere og bringer en lille bid af romersk historie ind i dit køkken. Lær at lave denne cremede og trøstende ret, som er ideel til en hyggelig familieaften eller en romantisk middag.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

  • Sauterparnde hvis du ikke har en, så brug gryden du kogte pasta i

Ingredienser

  • 500 gram Pasta jeg brugte fettuccine
  • 100 gram Smør
  • 150 gram Parmesan friskrevet
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bring vand i kog. Jeg plejer at bruge 15 gram salt pr. liter vand. Her kogte jeg det i 2 liter vand, så der blev brugt 30 gram salt.
  • Riv parmesanen ned i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker.
  • Kom pastaen i vandet og kog det 1 minut mindre end pakkens anvisninger.
  • Kom smør og halvdelen af parmesan i en sauterpande og smelt det ved lav varme under jævnlig omrøring.
  • Når pastaen er færdig tages det op af kogevandet med en pastaske og hældes direkte over i sauterpanden, så der kommer væske med over.
  • Sluk for blusset og rør godt rund hele tiden i 1-3 minutter mens du tilsætter resten af parmesanen.
  • Ostesaucen vil nu klistre sig fast til pastaen grundet stivelsen i kogevandet (melet fra pastaen kommer ud i vandet). Tilsæt evt. lidt mere væske hvis den ikke klistrer sig godt fast i pastaen.
  • Hvis du ikke føler dig komfortabel med den her metode, så kan du dræne pastaen i en sigte. Bare sørg for at have et kaffekrus/skål under, så du får gemt noget af kogevandet til saucen.
  • Hvis du ikke har en sauterpande, så kan du blot sigte det meste af vandet fra gryden med pasta og tilsætte smør/parmesan.
  • Server straks med lidt friskrevet parmesan og evt. masser af friskkværnet peber henover.
  • Velbekomme.

Noter

Pasta Alfredo

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.