ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Papa Rellenas – cubanske friturestegte fyldte kartofler

PER ASMUSSEN | 11. marts 2024
Papas Rellenas, eller friturestegte fyldte kartofler, er en populær ret i mange latinamerikanske køkkener, især i Cuba, hvor den betragtes som en klassisk comfort food. Denne lækre snack består af blødt, moset kartoffel fyldt med krydret og smagfuldt kød, som herefter formes til små kugler eller ovale, paneres og frituresteges til de er gyldenbrune og sprøde udenpå, men dejligt bløde og saftige indeni.
Papa Rellenas

Papas Rellenas, eller friturestegte fyldte kartofler, er en populær ret i mange latinamerikanske køkkener, især i Cuba, hvor den betragtes som en klassisk comfort food. Denne lækre snack består af blødt, moset kartoffel fyldt med krydret og smagfuldt kød, som herefter formes til små kugler eller ovale, paneres og frituresteges til de er gyldenbrune og sprøde udenpå, men dejligt bløde og saftige indeni.

Opskriften på Papas Rellenas kan variere fra region til region, og fyldet kan indeholde forskellige ingredienser som oksekød, svinekød, kylling, og til tider endda chorizo eller hårdkogte æg, krydret med lokale krydderier og urter. Den ydre kartoffelkappe giver en behagelig mildhed, der komplimenterer det krydrede fyld perfekt.

Papas Rellenas er ideelle som en appetitvækker, en del af et tapasbord eller som en fyldig snack til enhver tid af døgnet. De er en sand fryd for smagsløgene og tilbyder en vidunderlig kombination af teksturer fra den knasende, friturestegte ydre til det bløde, cremede indre. Dette gør dem til en favorit blandt både børn og voksne og en festlig tilføjelse til enhver sammenkomst eller familieaften.


Papa Rellenas
Antal: 4 personer

Papa Rellenas – cubanske friturestegte fyldte kartofler

Papas Rellenas, eller friturestegte fyldte kartofler, er en populær ret i mange latinamerikanske køkkener, især i Cuba, hvor den betragtes som en klassisk comfort food. Denne lækre snack består af blødt, moset kartoffel fyldt med krydret og smagfuldt kød, som herefter formes til små kugler eller ovale, paneres og frituresteges til de er gyldenbrune og sprøde udenpå, men dejligt bløde og saftige indeni.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Forret, Snack, Tapas
Køkken: Mellemamerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

Kartoffeldej

  • 650 gram Kartofler
  • 110 gram Kartoffelmel
  • 50 gram Smør
  • 30 gram Parmesan friskrevet
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Mælk
  • Salt og peber
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Paprika

Fyld

  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 1 spsk. Olie
  • 1 tsk. Røget paprika
  • 1/2 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1/2 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Salt
  • 400 gram Hakket oksekød
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 50 gram oliven uden sten, kan udelades

Panering

  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 stk. Æg sammenpisket
  • 1 deciliter Rasp eller panko

Sådan gør du

Kartoffeldej

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet vand.
  • Kog dem til de er helt møre.
  • Hæld vandet fra, og mos kartoflerne, det kan blot være med en gaffel.
  • Bland kartoffelmel, smør, revet parmesan, æg og mælk i kartoflerne og rør det sammen – evt. med hænderne. Det skal blive ret klistret dej.
  • Med våde hænder formes 12-16 kugler af kartoffeldejen.
  • Tryk hver kugle flad til en pandekageform, og placér 2 spsk. fyld midt på hver pandekage.
  • Fold kartoffeldejen rundt om fyldet, og form det til en kugle. Holde hænderne fugtige, så dejen ikke klistrer.
  • Placer hver enkelt færdige-formede dejkugler på et fad/spækbræt drysset med mel.
  • Du kan med fordel fryse dem ned i 1-2 timer, så er de lettere at panere og tilberede.

Fyld

  • Skær løget i små tern og hvidløgsfeddene i tynde skiver.
  • Varm en pande op på høj varme (12 ud af 14 på mit komfur).
  • Kom olie og tomatpure på panden når den er varm.
  • Lad tomatpureen få lidt farve, det tager et minut eller to.
  • TIlsæt kødet og krydderierne.
  • Efter et par minutter skrues der ned til middelhøj varme (8 ud af 14 på mit komfur) og tilsættes løg og hvidløg.
  • Lad det simre et 10 minutter og tag det af varmen.
  • Lad det køle lidt af og det er nu klar til at komme i kartoffelkuglerne.

Tilberedning i friture

  • Placer mel, pisket æg og rasp i hver sin skål/tallerken.
  • Vend hver kugle først i hvedemel, ægget og herefter raspen.
  • Frituresteg i 3-4 minutter ved 180 grader – fyldet er tilberedt, så det handler blot om at paneringen skal blive sprød. Hvis du har haft kølet dem ned, så skal de have 1-2 minutter mere.
  • Velbekomme.

Tilbredning i airfryer

  • Efter de er blevet paneret, så skal de sprayes med olie og sættes i din airfryer.
  • Tilbered kuglerne i 10 minutter ved 200 grader.
  • Vend dem herefter og spray dem igen.
  • Tilbered 5 minutter mere og de er klar til servering.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.