Panerede koteletter

Panerede koteletter
Sidst ændret:
Tirsdag den 20. april, 2021 - 10:23
Beskrivelse

Sådan sikrer du dig en saftig kotelet med en dejlig sprød panering uden på.

Her gennemgår jeg alle mine bedste tips til hvordan du kommer til at lykkedes med at stege en svinekotelet på panden.

Tykkelsen har jo selvfølgelig er afgørelse for hvor længe de skal steges, men de fleste koteletter man køber har samme tykkelse og kan steges efter mine anvisninger.

Velbekomme.

Panerede koteletter

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
8 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
16 minutter
Ingredienser
  Salt
1 Æg
1⁄2 dl Hvedemel
1 dl Rasp
  Olie (til stegningen)
  Smør (til stegningen)
Vejledning

En af de ting jeg synes der er sværest når jeg tilbereder kød med panering, er at få salt nok ind i retten.

Derfor gourmetsalter jeg altid fisk/gris/kalv som skal paneres inden jeg tilbereder kødet. På den måde bliver det saftigere, smider lidt væske inden og får nok smag af salt.

Så start med at tage kødet ud cirka 20 minutter før det skal steges. Efter 10 minutter drysser du salt på begge sider af kødet og lader det stå at trække i 7-9 minutter på køkkenbordet. Skyl saltet af kødet - brug bare rindende koldt vand fra vandhanen. Tør kødet godt af bagefter, jeg plejer at bruge et rent viskestykke.

Kødet skal paneres inden det skal steges. Du bestemmer selv om du skærer fedtkanten fra enderne eller ej. Nogen synes at det er lækkert og andre foretrækker det fjernet. Jeg kan godt lide det på, mens min kone f.eks. ikke vil have det. 

Find 3 tallerkenen frem:

Kom hvedemelet i den ene og evt. kværn lidt peber ned i det.

Kom et æg i den næste. Kom en gaffel igennem blommen og pisk ægget, så det er ensartet.

Kom rasp i den sidste. Jeg har brugt panko-rasp, det gør raspen endnu mere sprød. Men du sagtens bruge almindelig rasp.

Et godt tip når man arbejder med panering, er at have en "våd" hånd og en "tør" hånd. Dvs. den ene hånd rører kødet og den anden rører f.eks. ved raspen osv. Så kom en kotelet ad gangen først ned i melet på begge sider, så videre over på ægget på begge sider og til sidst raspen på begge sider.

Tænd panden på høj varme (12 ud af 14 på mit komfur) og når den er blevet varm så skal olien tilføjes. Kom kødet på panden og efter 1 minut tilsætter du smørret. Kødet skal have cirka 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Jeg bruger ghee til at stege i i stedet for olie og smør, der får jeg det bedste fra begge dele synes jeg.

Tag kødet af panden og placer det på et rent viskestykke, så du lige får fjernet det værste fedt fra.

Server med brasede kartofler, flødekartoflerkogte kartofler eller kogte kartofler.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier