
Opskrift på ovnbagt laks
Bagt laks med pesto, pinjekerner, smør og krydderurter. Wow, siger jeg bare.
Efter at have været så heldig og lære om at udskære en del forskellige fisk hos en kok, så stod jeg bagefter med med en masse fisk og en masse gode råd fra ham.
En af dem var bl.a. at bage en laksefilet i ovnen og hans hemmelig var enten at bruge sennep eller pesto på toppen. Her blev det pesto jeg valgte og smagen var helt fantastisk.
En af grundene til at jeg normalt foretrækker at tilberede min laks sous vide er, at jeg virkelig ikke kan lide tør og “gennemstegt” fisk. Kokken jeg talte med sagde også at der hvor bl.a. laks er bedst, er når den lige har fået lidt temperatur i kernen og går fra rå til en smule tilberedt. Han havde ret og fremover bliver det her helt sikkert en af mine go-to-retter når jeg har laks mellem hænderne.
Udover at laksen er velsmagende, så er den faktisk også lynhurtig at lave. På under 30 minutter kan du have den klar. Jeg serverede dog hasselback kartofler til og de kunne bestemt ikke lavet på under 30 minutter.
Jeg vil dog til en hver tid koge nye danske kartofler til retten, hvis det var en sommerret.
Da jeg jagtede et sprødt element til retten, serverede jeg disse chicharron (flæskesvær) til retten, da jeg også fik tippet om at flæsk og fisk passer godt sammen.
Det var dog ikke nødvendigt, da pinjekernerne faktisk fik det knas jeg havde håbet på.

Ovnbagt laks
Ingredienser
Bagt laks
- 500 gram Laksefilet
- Groft salt
- 0.5 stk. Lime både saft og skræl, kan erstattes af en 1/3 citron
- 45 gram Smør blødt
- 30 gram Pinjekerner groft hakket
- Bredbladet persille en lille håndfuld, groft hakket
- Salt og Peber
- 2 tsk. Pesto grøn
Kål
- 0.25 stk. Rødkål kan erstattes af 1/3 spidskål
- 15 gram Smør
- Salt og Peber
- 0.5 stk. Lime kun saften, kan erstattes af 1/3 citron
Sådan gør du
Ovnbagt laks
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.En af de bedste tips jeg har lært når det kommer til at tilberede fisk er gourmetsaltning. Hæld groft salt på begge sider af fisken og lad den stå og trække på køkkenbordet i 5-10 minutter (afhængig af hvor salt du ønsker den skal være). Jeg gav den her laksefilet 5 minutter. Skyl saltet af fisken i koldt vand direkte under vandhanen. Tør herefter fisken af i et rent viskestykke/køkkenrulle.Grovhak pinjekernerne og persillen. Kom det i en skål sammen med det bløde smør og pestoen.Riv skallen af din citrusfrugt (pas på med ikke at få det hvide med, det er bittert) og pres saften ned i blandingen. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber.Placer laksen med skindsiden nedad på en bagepapirsbeklædt bageplade. Smør pestosmørret ud i ligeligt fordelt lag på toppen af fisken.Bag fisken i 15 minutter og den er klar til servering.
Kål
- Den her "salat" blev til af resterne fra et rødkål. En sommerdag vil jeg nok bruge enten et almindelig spidskål til retten. Tanken var at få lavet et syrligt modspil den fede fisk. Skær kålen i mindre stykker og steg det på panden i et par minutter i smørret på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur). Tilsæt limesaft, salt og peber og giv det 2 minutter mere. Salaten er nu klar.