
Opskrift på mayo med dild og flødeskum
Lækker hjemmerørt dildmayonnaise der er gjort mere luftig ved hjælp af flødeskum.
Den passer fortræffeligt til skaldyr- og fiskeretter.
I forbindelse med at holde nytårsaften, lavede min kone en dejlig ret med ovnstegte jomfruhummere.
Mit bidrag til retten er denne dejlige mayo og et luftigt og velsmagende manitobabrød.

Mayo med dild og flødeskum
Ingredienser
- 1 stk. Æggeblommer
- 1 tsk. Dijonsennep
- 0.25 tsk. Salt
- 1 fed Hvidløg
- 0.5 stk. Citron skal og saft
- 2 deciliter Rapsolie eller en anden neutral olie
- 4 spsk. Flødeskum cirka, kan være 3 spsk., afhængig af konsistensen
- Salt til at smage til med
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer med sennep, eddike og salt. Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk, indtil olien er optaget, og den ønskede konsistens opnås. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i mayonnaisen. Tilsæt presset hvidløg, citronsaft/skal og hakket dild. Smag til med yderligere salt og evt. mere citronsaft.