x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Mayo med dild og flødeskum

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 13. januar 2021
Lækker hjemmerørt dildmayonnaise der er gjort mere luftig ved hjælp af flødeskum. Den passer fortræffeligt til skaldyr- og fiskeretter.

Lækker hjemmerørt dildmayonnaise der er gjort mere luftig ved hjælp af flødeskum.

Den passer fortræffeligt til skaldyr- og fiskeretter.

I forbindelse med at holde nytårsaften, lavede min kone en dejlig ret med ovnstegte jomfruhummere.

Mit bidrag til retten er denne dejlige mayo og et luftigt og velsmagende manitobabrød.

Mayo med dild og flødeskum


Mayo med dild og flødeskum

Lækker hjemmerørt dildmayonnaise der er gjort mere luftig ved hjælp af flødeskum. Den passer fortræffeligt til skaldyr- og fiskeretter.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Sauce, Tilbehør
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 1 stk. Æggeblommer
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 0.25 tsk. Salt
  • 1 fed Hvidløg
  • 0.5 stk. Citron skal og saft
  • 2 deciliter Rapsolie eller en anden neutral olie
  • 4 spsk. Flødeskum cirka, kan være 3 spsk., afhængig af konsistensen
  • Salt til at smage til med

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer med sennep, eddike og salt.
    Tilsæt olien lidt ad gangen og pisk, indtil olien er optaget, og den ønskede konsistens opnås. 
    Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i mayonnaisen.
    Tilsæt presset hvidløg, citronsaft/skal og hakket dild.
    Smag til med yderligere salt og evt. mere citronsaft.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.