x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Marmorkage

PER ASMUSSEN | 15. august 2019

Den dejlige og klassiske skærekage marmorkagen er noget vi alle kender fra vores barndom.

En bradepandekage lavet af en sandkage går man sjældent galt i byen med og kagen er nem at lave.

Vi har opskriften fra bogen: “Grigos hjemmebag, skrevet af Markus Grigo, der er kendt fra at være dommer i DR’s program: “Den store bagedyst“.

Der skal bruges en firkantet bageform på 1,5 liter til denne opskrift.


Marmorkage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 8 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

Sandkage

  • Smør Blødt. Til at smøre bageformen
  • Mel Til at smøre bageformen
  • 250 gram Smør Stuetemperatur
  • 200 gram Flormelis
  • 50 gram Vaniljesukker
  • 5 stk. Æg Stuetemperatur
  • 250 gram Hvedemel Glutenfattigt
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 stk. Citron Fintrevet skal af 1 ubehandlet citron

Marmorkage

  • Smør Blødt. Til at smøre bageformen
  • Hvedemel Til at smøre bageformen
  • Dej 1 portion sandkagedej - som ovenfor
  • 30 gram Kakao pulver Cirka
  • 50 gram Mørk chokolade Hakket

Sådan gør du

Sandkage

  • Smør kageformen og drys den med mel.
    Hæld det overskydende mel fra.
    Pisk smør, flormelis og vaniljesukker hvidt i en skål.
    Tilsæt æggene et ad gangen under konstant omrøring.
    Rør dog ikke for meget, så dejen skiller.
    Sigt mel og bagepulver sammen og sigt det i dejen sammen med revet citronskal.
    Kom dejen i den smurte kageform og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time.
    Lad kagen hvile i cirka 5 minutter i formen, inden du vender den ud på en rist og lader den køle af.
     

Marmorkage

  • Smør kageformen og drys den med mel.
    Hæld det overskydende mel fra.
    Lav sandkagedejen som ovenfor og del den i tre portioner.
    Rør en portion dej sammen med kakaopulver og hakket chokolade.
    Kom den ene portion lyse dej i kageformen.
    Kom den mørke kagedej ovenpå og rør lidt rundt med en ske for at trække spor.
    Slut af med den anden portion lyse dej.
    Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time.
    Lad kagen hvile cirka 5 minutter i formen, inden du vender den ud på en bagerist og lader den køle af.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", udgivet af Politikens Forlag.